Автор Тема: Лош избор на партньор  (Прочетена 1863 пъти)

Неактивен Wink

 • Новодошъл
 • *
 • Публикации: 11
 • Рейтинг: +1/-0
Лош избор на партньор
« -: Май 04, 2012, 04:49:16 pm »
Здравейте! (wave)
Постоянно търся отговор на този въпрос:
Често се случва 1 - Жена да попадне на ужасно неподходящ мъж и въпреки всичко да го търпи много дълго време или направо да си умре с него. Защо, Дами, и по-точно какво намирате в мъже, които ви удрят, заплашват, мислят се за нещо голямо (често повече от вас), егоисти, егоцентрици, студени и нахакани, безбожно ревниви (понякога дразнещо и опасно), ограничаващи Ви, тесногръди коне с капаци, егоцентрици... и със сигурност има още, но не мога да се сетя.  :X
Пример: Една приятелка веднъж сподели как приятелят й, не и дава да носи блузи с голо рамо или голямо декулте, "щото ще Те гледат по улицата" ... пък да не говорим за къси поли и гол гръб! (doh)
Те ходеха само в 2 кафета, защото той познаваше хората там и не я "пазеше" от тях.
Когато закъснее от Колежа и звънеше по безброй пъти и се караха заради това. В крайна сметка Тя го заряза... след 3 год...  (headbanbg)
Имам си и личен пример: Преди време подарих цветя на една бивша приятелка - просто тъка и тя ме попита: "За какво ми се извиняваш?" Бившият й приятел и подарявал цветя, само когато й се извинявал...  (headbanbg)

2 - Мъж да попада на ужастно неподходяща жена и... абе същатат работа  :D
Господа, не знам за Вас, но Аз не мога да изтрайвам, егонцентрични, себични и самовлюбени... щайги (няма значение)! Не разбирам как има мъже, които търпят жени, чиято личност ами... липсва... Били те, подражателки на някоя певица/актриса и т.н. Също такива жени, които не умеят да са ласкави и да приемат милувки - смятат, че било лигаво. Такива, които мислят, че трябва да са единственото нещо в света, което трябва да обгрижваме и да пазим, че и са ненаситни вампири на безвъзвратно време и енергия, без да дават нещо в отплата. Жени-принцеси - в лошият смисъл на думата: Нагли, надути и нахакани...
За съжаление тук не си спомням примери... макар да съм имал такива и да съм чувал много... Но пък потрудете се и Вие и ми дайте няколко!  :D  ;)

Не търся обичайният отговор: "Ми той/тя си има/ше чар или качества..." - Чувство за хумор и 20 санта ***/ 5кг цица не правят хубави мигове и щастливи хора за дълго, респективно - връзка, в сравнение с 20 други простотии които се случват през ден... нали тъка?  ;)

Благодаря за вниманието!   (makelove)
 :D   ;)
 (dance)

Неактивен Lady Lara

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1024
 • Рейтинг: +96/-46
Re: Лош избор на партньор
« Отговор #1 -: Май 04, 2012, 09:25:40 pm »
Преди да отговорим на въпроса: "Защо правим  лош избор на партньор?", трябва да признаем известни  истини:
1. Физическото привличане и взаимната съвместимост не са едно и също нещо.
2. Някои жени са великолепни компаньонки и приятелки, но ужасни като интимни партньорки.
3. Някои мъже са фантастични като партньори в любовна авантюра, но непоносими в дълготрайна връзка.
Ако се обвържете с неподходящ за вас партньор, ще се почувствате като в капан. Просто капанът щраква зад гърба ви. Но  вече имате общи деца, общи сметки и общ  дом. Така положението става сложно. Сега се сещам за статусите във фейсбук където пише „сложно е“.  Звучи като „малко бременна“ или „малко мъртъв“. Човек или има пълноценна, истинска  връзка или споразумение за взаимна търпимост.
Интересен е и избора на партньор, който не обичаме кой знае колко и ако ни напусне няма да страдаме.  Удобен начин да избираме „лоши партньори“,  като форма на емоционална защита.
Но петък вечер е и разсъжденията станаха прекалено философски. Просто трябва да помним, че всеки един от нас заслужава да бъде доволен, щастлив и обичан. :)
"Понякога мълчанието е най-добрият отговор."

Неактивен tristram

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1483
 • Рейтинг: +40/-29
 • I am what I am
  • chapter 00
Re: Лош избор на партньор
« Отговор #2 -: Май 06, 2012, 03:04:45 pm »
о боже, елементарно е - защото хората ги е страх да останат сами и толкоз! харесали са се в началото и постепенно в името на 'общото благо' са култивирали поносимост към олигофренията на половинката! та-да!

Неактивен sersemin

 • Опитен играч
 • *****
 • Публикации: 503
 • Рейтинг: +33/-23
Re: Лош избор на партньор
« Отговор #3 -: Май 06, 2012, 08:36:14 pm »
Щото сме хора и докато не пробваме няма как да знаем ,че избора е "лош":)))))
А защо се примиряваме в последствие с "лошия" избор?!Причините са комплексни:
-Навик да имаш някого до себе си,свиквате да "лочите от едно корито" и изпитвате панически страх от промяна.
-Страх ,че няма да си намерят друга половинка-гадно е да останеш сам,когато вече не си млад.
-Ако пък имаш деца търпиш заради тях(много тъпа идея според мен).
-Някои търпят заради материалното благосъстояние/Тя (той) може да отнесе някой скандал(шамар),но за сметка на това ще кара скъпа кола,ще живее на широко или ще "кифльосва" из мола/.
-Някои са мазохисти и ги кефи да бъдат тормозени и да се чувстват онеправдани.
Изобщо всеки луд с номера си:)))))

Неактивен Wink

 • Новодошъл
 • *
 • Публикации: 11
 • Рейтинг: +1/-0
Re: Лош избор на партньор
« Отговор #4 -: Май 07, 2012, 06:31:57 pm »
Изобщо всеки луд с номера си:)))))

Ахахаха!  (rofl)
Това е голяма истина!  ;)
Просто аз не съм човек, който се отдава на навици или свикване - Просто не мога! За мен или има страст и любов или няма - Чук-чук и до... следващия Живот. :D Пък и винаги, след нещо несполучливо, мъдрите хора се обогатяват и при следващия път има по-малко грешки! Разнообразието подпомага мъдроста и щастието, според мен!
А "страх от самота" .... Ба!  :^) Самотата никога не ми е била пречка или проблем в живота! Дори напротив - приятно ми е, често да си седя сам. Опреснява мислите, и не натоварва сетиват!  ;)  :P
Може би просто не го разбирам... или не го приемам - аз не мога да стоя с човек, с който хубавите неща са 1 на 5, 10 или повече. Крайната равностойка в такива и подобни моменти, някак си не ме прави щастлив, нито този до мен!
А в крайна сметка всеки търси чисто и... импулсивно (не мога да дам друга дума) щастие... и защо да се лишавам от моето или да лишавам друг от неговото, когато се вижда, че не става (аз умея да виждам такива неща)!
Егоистично и егоцентрично е според мен! :)
При децата... е там е малко по-различно... но все пак много често нещата са ясни какви са и ще бъдат МНОГО преди децата!
И за това питам тук, с интерес, какви отговри ще намеря!  ;)

Благодаря! Надявам се дачуя още мнения... т.е. прочета!  :D  (dance)
« Последна редакция: Май 07, 2012, 06:40:00 pm от Wink »