Автор Тема: Време е за ядене!  (Прочетена 19042 пъти)

Неактивен ОмМм

  • Опитен играч
  • *****
  • Публикации: 549
  • Рейтинг: +1/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #20 -: Май 29, 2009, 05:20:05 am »
 :) :) :)Вчера-на мен се падна честта да правя Вечрята...
Значи-без да знам кой знае  колко от кулинарията..направих нещо за което ме похвалиха (poolparty) (poolparty) (poolparty)...Мнооооого скопостна съм!Ма точно по правилото -накарай...ленивия да работи и той измисля нещо не трудоемко..
Значи-разен зеле,няколко картофа,лук,тиквичка,чушки 2 бр., малко гъбки,моркови 2бр.Нарязани на парченца+една кафена чаша вода +половин бульон зеленчуков.Това се задушава на котлона да омекнат нещата и не остане никаква вода..Слагам -една голяяяяма лъжица -дето се разбърква с нея квасена сметана,след като съм го махнала от огъня +много магданоз+копър.Когато го сервирам -отгоре настърган кашавал+чесън ,ако го обичате.Няма мазнина, сол също, освен тая в бульона ....

Неактивен chocolate_girl

  • Готин
  • ****
  • Публикации: 230
  • Рейтинг: +2/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #21 -: Май 29, 2009, 11:08:50 am »
:) :) :)Вчера-на мен се падна честта да правя Вечрята...
Значи-без да знам кой знае  колко от кулинарията..направих нещо за което ме похвалиха (poolparty) (poolparty) (poolparty)...Мнооооого скопостна съм!Ма точно по правилото -накарай...ленивия да работи и той измисля нещо не трудоемко..
Значи-разен зеле,няколко картофа,лук,тиквичка,чушки 2 бр., малко гъбки,моркови 2бр.Нарязани на парченца+една кафена чаша вода +половин бульон зеленчуков.Това се задушава на котлона да омекнат нещата и не остане никаква вода..Слагам -една голяяяяма лъжица -дето се разбърква с нея квасена сметана,след като съм го махнала от огъня +много магданоз+копър.Когато го сервирам -отгоре настърган кашавал+чесън ,ако го обичате.Няма мазнина, сол също, освен тая в бульона ....


Звучии вкусноо тва ще взема да го пробвам скоро :) ммм направо огладнях
Благодаря :) че сподели с нас :)
Не стига, че гърми да ме трепе, а и святка....да види къде съм.

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #22 -: Май 29, 2009, 11:26:34 am »
:) :) :)Вчера-на мен се падна честта да правя Вечрята...
Значи-без да знам кой знае  колко от кулинарията..направих нещо за което ме похвалиха
Браво за импровизацията ,точно тъй!Ако употребиш и едно винце ще е супер!
тука се казва "bonaproveche "възползвай се от храната
 нещо като "bon apeti" (rofl)
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен ОмМм

  • Опитен играч
  • *****
  • Публикации: 549
  • Рейтинг: +1/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #23 -: Май 29, 2009, 12:37:20 pm »
 :) :) :) :Бест???
Вино на постно,зеленчуково ядене дали си ходи?
Щот аз не съм много по...напитъците и не знам,ама по-ми се види...като бира да се пие или едно айрянче?
Ако не те мързи-дай (chuckle) малко яснота...

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #24 -: Май 29, 2009, 04:46:34 pm »
:) :) :) :Бест???
Вино на постно,зеленчуково ядене дали си ходи?

(rofl) (rofl) (rofl) Как ме разсмиваш!Аз поощрих и те похвалих за мерака с който си импровизирала ,а не с какво! (chuckle) важно е сички да са доволни ,ако са доволни значи си постигнала успех!
Аз като ма накарат да сготвя нещо напреки на желанието Му правя следното :
1. Слагам половин тенджера с вода да се вари,през това време разбивам 3,4,5 яйца и ги смесвам със сирене ,когато водата заври мяткам един пакет макаронки ,после ги разбърквам със сместа и 10 мин. във фурната
2.Сервирам вечерята  :^)
3.Сипвам си едно вино бяло изтръпнало -с каун(пъпеш) и си гледкам филма!

п.п.като казах вино ,искам да ти кажа , (chuckle)че темата е голяма колкото тихия океан и атлантическия взети заедно хехе
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен ОмМм

  • Опитен играч
  • *****
  • Публикации: 549
  • Рейтинг: +1/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #25 -: Май 29, 2009, 05:04:03 pm »
 :) :) :) Малко набързо сега го даде туй обяснение-тия яйца-3,4,5
в тенджерата ли ги слагаш при макаронките,  дето се варят или вадиш макаронките , когато се сварят слагаш ги в тава и после заливаш отгоре с яйцата и сиренцето... За бялото винце разбрах...Ммм хареса ми тая рецепта,ама Малкия има една за спагети-питай го някой път да сподели-фантастична е също...
А без каун и то изтръпнал не може ли-няма ги още тук по тия ширини....

Мерси за рецепТичката!

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #26 -: Май 29, 2009, 05:13:27 pm »
Да ,да в тавичката е ми тия знаеш ,кво са прайш хехехехе
Малкия да ,ако искаш рецепта за нещо бързо питай студент ,не студентка !
не кауна ,а виното трябва да е "изтръпнало" щото е бяло и полусухо ,от сухите ти залепва езика за бутилката хехехе
радвам се ,че ти е харесала рецептата за макаронките!
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Danch0

  • Заинтересован
  • **
  • Публикации: 39
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #27 -: Май 30, 2009, 10:53:14 pm »
Забелязах ,обаче че се занимаваш с тия неща или ги учиш,но исках да ти кажа ,че инструментите с които си изкарваш "хляба"трябва да са на ниво!
някакъв ингилизин беше казал че:"Не съм толкова богат ,че да купувам евтини неща"сега дали го е казал той е друг въпрос ,но е вярно!
можеш да купиш 5-6 ментета,да изхабиш толкова нерви,да се изложиш като профи и накрая пак купуваш "мерцедеса" това е!
желая ти успех и наминавай
п.п.Ути ми е като идол ;) ;)
Честно казано не си изкарвам хляба с това. Просто първите ми 7 години са били прекарани в кухните на ресторанти :-) С удоволствие бих запретнал ръкави, за да ти приготвя нещо вкусно, да се увериш, че чичко гугъл не ми е необходим в кухнята :-)  Само кажи кога!  ;)
Не е важно колко ти е голям, а какво можеш с него!

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #28 -: Май 30, 2009, 11:51:12 pm »
...  Само кажи кога!  ;)
Ей тва са сега сериозни приказки!
В мойто село дето живях 5-6 г. в (хиспания имама впредвид)има мого туризъм и туристи ама това беше преди 2 г. сега е криза и е друга история ама ...
е фул с ресторанти ,та,значи кой от дето се е отпънал се готвач го раздава и мого разбират (chuckle)
при мене изпита е "кифтета" (chuckle) (chuckle) (rofl) (rofl) (rofl)
1.пържени и
2.на скара
проста работа казва моя идол Ути (rofl) (rofl)
румънските цигани ги печат сега на секи "Бит" пазар и казват ,че те са ги измислили на Балканите,мдаа

п.п.смятам ,че без гуглето можеш да се справиш ,но запретни ги порфафор ,ххехееее
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Danch0

  • Заинтересован
  • **
  • Публикации: 39
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #29 -: Май 31, 2009, 09:45:32 am »
Хммм мисля, че започваш да ме побъзъкваш, но лошо няма. Да знаеш от батко си и любовта на жената минава през стомаха. Явно това е твоя тест към мене  :D

Взимаш едно хубаво ножче и нарязваш на ситно една глава лук /по-големичка/ и едно морковче. За да не отрежеш някое от твоите прекрасни пръстчета може да използваш и ренде (chuckle) Лично аз ти препоръчвам за малко да оставиш луга в камера, за да не ти люти толкова много при рязането. Нарязваш малко магданоз на съвсем ситно. Към него прибавяш сол, черен пипер, чубрица и мащерка - умесваш хубаво. На бързо разбиваш едно яйце, съвсем малко хляб го слагаш в паничка с вода. Взимаш каймата, към нея добавяш хляба, и яйцето и "месиш". Когато сместа стане еднотипна добавяш лука, морковчето и зеленията с подправките. За ценители на лютото се добавят люти чушки нарязани на много ситни и тънки лентички. И накрая естествено пържим.

Като разликата между пържени и метнати на скаричката е хляба и яйцето. Също така и колко да е "шарена" каймата.

Жокер1: Мокрете ръцете с вода, за да не ви се лепи каймата.
Жокер2: Сърбите слагат малко кашкавал и малко повече яйце. Добра комбинация се получава /малко като руло/

the best welder, да видим как ще се справиш с едни мекички. Мисля, че гугъл и на теб ще помогне  (chuckle)
Не е важно колко ти е голям, а какво можеш с него!