Автор Тема: Време е за ядене!  (Прочетена 18872 пъти)

Неактивен Kurnikova

  • Готин
  • ****
  • Публикации: 205
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #10 -: Май 09, 2008, 12:12:09 pm »
Ех, че вкусна темичка...  :P Аз обожавам палачинки, може и тъкмо направени, топлички, само с масло да си ги похапвам късайки ги с пръсти.... Или пък тези, които приготвят в Лагуна... От манджичките на мама най-обичам червени пиперки пълнени с ориз на фурна! Ох, че ми се дояде :P И много други неща си похапвам, когато са вкусно приготвени, от нищо не се лишавам  (cacke)
Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #11 -: Юни 07, 2008, 10:16:16 am »
Аз обичам , (rofl) (rofl)
пържоли,хубави сочни и кифтета и те да са сочни малко "кървави"както им викат ,и така на скарата да ги нафърлям ,абе "вълча"работа!!!!
А да ,забравих и наденицата- сурова (за скара) аз я правя със сичките подправки и салтанати,
и също я фърлям на скарата!!  (rofl) (rofl)
И докато стане(изпече) се пие ракийка (домашна)с кисели краставички и се чака!!! (rofl)
И после минаваме на червено винце,за предпочитане е домашно,но не се отказваме и от купешко хеххеехеее   ОКАПАХ се!!! (rofl) (rofl) (rofl)
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Аля

  • Закоравял
  • ***
  • Публикации: 167
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #12 -: Юни 11, 2008, 03:40:57 am »
Best, потърсих храна за въображението ти. Надявам се да съм го овкусила:

ШИШЕ В ПИЛЕ

Няма грешка, точно така е, както сте го прочели. Ако пилето е малко, купувате бутилка бира от 330 г, ако е голямо - половинка „светло". Отваряте бутилката и я мушвате в пилето - от трътката към шията. Шишето е пълно да не го изсмучете предварително. В най-старата си тавичка посипвате дъното с пръст морска сол и поставяте пилето по гръб, така че гърлото на шишето малко да се подава от горния отвор на пилето и да не се излива. Печете в умерена фурна. След като заври бирата, тя започва да изтича и да залива пилето. Солта си знае своето - йод. Пече се, докато пилето се зачерви от всички страни. Изваждате празната бутилка от пилето и слагате каса бира до себе си. Останалото е летене...

ох, изплагиатствах я от Цаньо Сърнев - http://gksm.hit.bg/pile.htm

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #13 -: Юни 11, 2008, 04:08:07 am »
Best, потърсих храна за въображението ти. Надявам се да съм го овкусила:
ШИШЕ В ПИЛЕ
... Останалото е летене...
ох, изплагиатствах я от Цаньо Сърнев - http://gksm.hit.bg/pile.htm

Ииих как се радвам  (clapping)на такава храна за въображението ми, :*
Браво,направо си представих всичко ,както си го описала с най големи подробности!
И как го разкъсвам после (пилето)и с мазни ръчички си пиикам от биричката ,
хехехехехеееееееееееееееее много добре
А не се притеснявай да не мислиш ,че тоя Цаньо го е измислил това -глупости !!!
Тва е стара "тракииска" рецепта от преди 2-3 хиляди години,изчукана е на някой камън!!!! (rofl)
Мдааа
един поздрав за тебе ,че си се сетила за "стария Бен"като каза за летене хехе :P

RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Аля

  • Закоравял
  • ***
  • Публикации: 167
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #14 -: Юни 11, 2008, 04:41:05 am »
вярвaм... мога да докосна... небето...

~.~

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #15 -: Май 24, 2009, 09:00:52 pm »
Днеска си готвих "Пиле със зеле" получи се фЪрст(абе на гладен човек сичко му е намбЪр уан) (chuckle)
но е много лесно и брзо:
продуктите :
пилешки бутчета -ако не можете да ги обезкостите ,ги резвате по на две
една зелка -средна
черно и червено пиперче ,сол,оцет,малко зехтин или олио
и една тенджера под налягане(с такава тенджерка е мого икономично и брзо)
 
и така :
слагате бутчетата в едно тиганче с малко олио да се фиксират

през това време  режете зелката на ивици и я слагате в тенджерата  на по силен котлон
с отворен капак посипвате с малко сол,и оцета (и пообърквате леко докато омекне и се изпари оцета)

Бутчетата са се фиксирали вече  -добавяте червеното пиперче  и ги мяткате в тенджерката затваряте
 и след 15 мин сервирате
 с люто чушле!!! :P

Те това е ,бързо ,лесно и кво беше още .... както го е казал поета ,не не беше поет а ... (chuckle)
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Danch0

  • Заинтересован
  • **
  • Публикации: 39
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #16 -: Май 24, 2009, 09:55:37 pm »
пилешки бутчета -ако не можете да ги обезкостите ,ги резвате по на две
Едно от важните неща е да се избере ножа. Според мен единственото условие е да бъде много остър, но много хора предпочитат да е тесен /за да може да се вижда къде режеш и да може да прониква навсякъде/. Бутчето в най-долната си част до ставата се реже, като опаковката на шише вино. Хваща се с упорната ръка, като външната част сочи дланта. Цепва се месето до достигане на кокала - имайте предвид онова малко кокалче в бутчето. След няколко опита най-вероятно ще знаете горе голу къде се намират жилите/ципите. За да се отдели месето трябва да се следват именно тях. Следва да се оправи и стават - тук без показване положението за описване е сложно. С малко ловкост, ако се счупи стават без да се разкъса месото много по-лесно може да се махнат костите и хрущялите. Един подълнителен жокер е да се остави за последно. Горната част на бутчето се оправя, като долната
Не е важно колко ти е голям, а какво можеш с него!

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #17 -: Май 24, 2009, 10:41:45 pm »
...Едно от важните неща е да се избере ножа. Според мен единственото условие е да бъде много остър, но много хора предпочитат да е тесен /за да може да се вижда къде режеш и да може да прониква навсякъде/.

Много добре си обяснил ,браво!
И за ножа си абсолютно прав,остър
но  формата не е за предпочитане а е задължителна!
Ножът за обезкостяване има определена форма която е специфична за различните типове меса!но това е за професионалистите ,аз съм само един любител (chuckle)
мераклия ,а те мераклийте нали знеш ... ... ?
Ето едно инфо за нож,ако все пак някой реши да си плати професионален нож!

http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&products_id=941
това е за бутчета и пилета и фиш!!!
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87

Неактивен Danch0

  • Заинтересован
  • **
  • Публикации: 39
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Време е за ядене!
« Отговор #18 -: Май 24, 2009, 10:56:40 pm »
Аз препоръчвам такъв нож http://www.divingshopbg.com/nozhove/grande-2.html /този не е от висок клас но го бива/
Може да реже както кокали така и пирони  (rofl) Захабява се острието много бавно дори когато се реже в чиния! Това естествено го прави добър помощник  (clapping)

the best welder благодаря ти много!
Не е важно колко ти е голям, а какво можеш с него!

Неактивен the best welder

  • Майстор на вербалната шпага
  • ******
  • Публикации: 1623
  • Рейтинг: +6/-2
Re: Време е за ядене!
« Отговор #19 -: Май 29, 2009, 02:57:54 am »
...the best welder благодаря ти много!
Няма защо,брадЪр (wave)!
Благодарение на Дед Гугле можеш да се направиш на много голям спец!хехехе
Забелязах ,обаче че се занимаваш с тия неща или ги учиш,но исках да ти кажа ,че инструментите с които си изкарваш "хляба"трябва да са на ниво!
някакъв ингилизин беше казал че:"Не съм толкова богат ,че да купувам евтини неща"сега дали го е казал той е друг въпрос ,но е вярно!
можеш да купиш 5-6 ментета,да изхабиш толкова нерви,да се изложиш като профи и накрая пак купуваш "мерцедеса" това е!
желая ти успех и наминавай
п.п.Ути ми е като идол ;) ;)
RAINBOW                                                                          http://www.youtube.com/watch?v=sohKW-ZhpAM&feature=results_video&playnext=1&list=PLA866D28357919B87