Автор Тема: Грижа за лицето.  (Прочетена 17007 пъти)

Неактивен tristram

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1483
 • Рейтинг: +40/-29
 • I am what I am
  • chapter 00
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #10 -: Май 04, 2009, 03:19:41 pm »
на мен темата ми е интересна, благодаря на всички изказа ли се! :)
и аз си мия лицето с нещо на Garnier, но не го знам 3в1 ли е, що е? има сини парчетийки в него и мяза малко на паста за зъби май, ама по-течно такова! :D освен това знам, че спирта изсушава кожата. обаче, като нямам под ръка пяна за бръснене се бръсна със сапун е*ал съм майката! :D пра-дядо ми на фронта се е бръснал с горящ вестник, а сега де!? това как ли му се е отразило на кожата? :^) а на всички онези други мъже, които не са преживели войната, това как ли им се е отразило на тяхната кожа? :^)

има нещо друго, мъжка/дамска/детска (по-дяволите!!!) козметика и какво ли не? това граничи малко със лудостта! май дори не малко! :( целта е просто да ви/ни накарат да консумирате повече!! естествено, че интернет ще е пълен със статии обсъждащи и микроскопичните разлики в типовете/видовете кожа и какво ли не? естествено, че всички ще твърдят, че не може да се ползва една и съща козметика за мъже и жени, и дори пази боже!! за мазна и полу-мазна кожа! нали трябва да се купува повече!!!

всеки е свободен да ползва каквото си иска! лично аз май нямам време за 3,5 или 10 стъпки! :( не вярвам, че от това ще се почувствам по-щастлив или че ще си буустна самочувствието по някакъв страхотен начин, нито пък имам нужда... тогава защо да го правя? обяснете ми моля!

Неактивен ОмМм

 • Опитен играч
 • *****
 • Публикации: 549
 • Рейтинг: +1/-0
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #11 -: Май 04, 2009, 04:51:56 pm »
 :) :) :)ТТ-достатъчно интелигентен си и сам си си отговорил-за да се купува повече. Тази индустрия /козметичната и фармацевтичната,която е свързана с нея/имат колосални печалби в световен мащаб..
Едно време е имало като грижа за лицето-2,3 продукта-едно тоалетно мляко за почистване,дневен и нощен крем.
Сега като влезеш в такъв магазин си тотално сразен от предлаганите... видове грижи. Та лосиони,тоници, кремове за  лице, около очите, тяло,крака,копита.....
Всичко това иска,подканя,дърпа те,настоява да го купиш.
Обещава се ..какво ли не и ведно с примамливите  реклами,ние хората се лъжем и купуваме.
Сега...вече има серии от продукти,набори ,сетове и не е възможно това  да ползваш без онова.....
....А не ми се говори и за ментетата..
И всичко това-само с една цел-битката със старостта,желанието за вечна младост...
 Все пак-критерия за качество е задължителното наличие на лаборатория ,която да изследва новите продукти,а много малко фирми поддържат такива.
SNN скоро обяви, че около 1.5 кг годишно неизследвани,като въздействие хим. вещества влизат в организма под формата на козметични продукти....
И моя съвет е:-минаваме равнодушно покрай козметичните магазини-НАС НИ КРАСИ МЛАДОСТТА!!!

Неактивен Lun

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1988
 • Рейтинг: +8/-30
 • Вещичката!
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #12 -: Май 04, 2009, 08:40:41 pm »
Жалко, че младостта не е вечна ... Наивно е да се подценява грижата за лицето, тялото, кожата. Един ден човек осъзнава, че нищо не е вечно, а най-вече младостта с всичките й екстри! Преди месец като ходих на фризьор едно младо момиче, на не повече от 20-21 години меко казано ме шокира. В хода на разговора се разбра, че е манекенка, по едно време се завъртя около мен и като се вторачи и като изпищя почти: ти имаш бръчки. Добро утро  :D. Инструктира ме да ходя на ботокс! Тя ходела всеки месец!!!!!!!! Последва дълга напоителна лекция тя какво прави и какво щяла да прави за в бъдеще с лицето си. Аз по едно време толкова бях вдигнала вежди от изумление, че вече не можеше да ме подстригва фризьорката  (rofl).

Така че в крайна сметка има жестоки залитания в разни посоки, но личното ми мнение е, че без грижи не може. Живеем в супер замърсена среда и трябва да се полагат усилия. В днешно време има избор, аз поне така гледам на нещата. С повече четене или компетентни съвети човек може да намери това, което да е формула за подходяща грижа за него самият. Мисля че ако живеех на село на чист въздух може и да мина без козметика, но аз живея в кочината на София и не си правя такива илюзии  ;). Преди няколко години ми се наложи да се подложа на драстични козметични процедури, тогава понаучих това онова за козметиката, защото се налагаше. Сега гордо мога да заявя, че не ми се налага кой знае какви спец. грижи да полагам, но си имам козметика, която съм установила, че е подходяща за мен и се мацам... Няма как младостта не е вечна  :P.

Неактивен ОмМм

 • Опитен играч
 • *****
 • Публикации: 549
 • Рейтинг: +1/-0
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #13 -: Май 05, 2009, 09:19:02 am »

     
Има ли значение цената на козметиката
 :) :) :)ЕТО тук е казано най-важното....

Експерти от американски институт за оценка на качеството на стоките проведоха изследване за ефективността на кремовете, което установи, че в борбата против бръчки скъпите кремове не са по-добри от евтините.
Пазарът е залят от такива продукти и почти няма жена, която да не ползва поне един крем за лице. Разбира се избора на марка зависи до голяма степен от цената и съответно възможностите на всяка дама. Оказва се обаче, че въпреки че една жена дава над 100 лева, а друга под 10 лева, те получават козметични препарати с равен ефект.
Представителите на по-скъпи и по-известни марки се стремят да използват подобни изследвания така, че да наблегнат на ефективността на собствените си продукти, тъй като все пак това е добро средство в борбата за завземане на пазара и по-голяма печалба. Истината обаче е, че кремовете с една и съща цел съдържат едни и същи съставки, суровините за производството на козметика се купуват от едни и същи фирми.
Луксозните продукти се предлагат в специално изработени бурканчета, за рекламата им се хвърлят големи суми пари и естествено накрая цената за крайния потребител трябва да се формира включвайки и тези фактори. Направо казано, скъпия крем е само скъпа опаковка и реклама.
Продуктите „разработени на базата на последни данни от научни изследвания” много рядко са наистина такива. Всъщност много малко производители на козметика провеждат свои научни изследвания, собствени лаборатории имат само големите фирми. И освен това разработката на един нов продукт трае няколко години. А в цената на продукта са включени всички разходи. Ето например как се покачва цената на един готов продукт след излизането му от производителя: около 10% транспорт, 15% реклама, 45% различни данъци, 50%  мита и данъци, 50% дистрибутор. До тук са 170% над себестойността на продукта, а в много случаи магазините добавят печалба достигаща и до 300%. Така че накрая ние отново плащаме много повече за опаковката, рекламата и разпространението, отколкото за самия продукт.
От друга страна, за някои жени цената на козметиката им изразява социалното им положение, както марката на дрехите и бельото им, на чантите и аксесоарите. Те ще продължат да ползват по-скъпи кремове в луксозни опаковки...

Неактивен barbarella

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1676
 • Рейтинг: +0/-0
 • Carpe diem, baby!
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #14 -: Май 10, 2009, 12:58:45 am »
.... Аз по едно време толкова бях вдигнала вежди от изумление, че вече не можеше да ме подстригва фризьорката  (rofl).

ето, виждаш ли, лунче! ако имаше ботокс, нямаше да го има проблема на фризьорката. (chuckle)
life is a struggle between good, evil and chocolate  (headbanbg)

Неактивен Lun

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1988
 • Рейтинг: +8/-30
 • Вещичката!
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #15 -: Май 10, 2009, 08:44:17 am »
 :D :D :D Да бе Барб именно. Гледах го хубаво момичето, чудех се колко ли мимики вече е съкратила и пропаднах като Алиса в дупката на собственото си въображение каква ще бъде тя след 10 години, тръпки ме побиха  :X. Жал ми стана... Мислех да й кажа туй онуй, но беше с майка си, която кимаше с глава, някаква побългарена рускиня (пфу), пълен ужасТ! По една време даже спомена, че като станела на 30+кусур щяла да отиде в Швейцария да й сменят лицевата кожа  ::confused3. Даже не знаех, че се прави подобна операция. Представих си я лицево скалпирана. Почти ми се припадаше. Беше едно от най-гадните ми посещения при фризьорката  :P. Там що глупости съм изслушала, но това определено си беше върхът  (headbanbg).

Неактивен jessie_j

 • Глобален Модератор
 • Опитен играч
 • *****
 • Публикации: 899
 • Рейтинг: +4/-0
 • http://www.bgkoleda.bg
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #16 -: Май 11, 2009, 12:17:08 pm »
Да се изкажа по темата- ако имаш възможност купувай т.нар. медицинска козметика. Аз съм доволна от Avene, La Roche Posay и Eucerin. Не са кой знае колко по- скъпи от лореал, гарниер и др, но на мен със сигурност ми действат добре.
Влез в сайтовете и виж както мъжките серии, така и някои женски за мазна кожа. избери си няколко продукта, поискай тестери от някоя голяма аптека и виж кое е най- добре за теб.
« Последна редакция: Май 11, 2009, 12:21:29 pm от jessie_j »
Хората, които не обичат котки, явно са били мишки в миналия си живот.

Неактивен Darla

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1731
 • Рейтинг: +8/-6
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #17 -: Май 11, 2009, 02:13:44 pm »
Всеки продукт, на всички марки независимо за мазна или суха кожа, действа различно на всеки. Трябва да си намерим кой продукт, на коя марка, за едикаква си кожа ни понася най-добре........иначе аз съм за натуралната грижа от вътре на вън. Ако се ядът повече пресни зеленчуци и плодове и избягваме месото и консервантите, поне за месец за прочистване,.... и така през един-два месеца профилактично, със сигурност ще видите рзликата на цялата кожа, не само на лицето.  :)
   А също мисля за важно и миенето на лицето да става с пяна, гел или нещо такова за лице,/има всякакви/ но не и сапун, много дехидратира кожата.  ;) :) :)
<h2>Play <a href="http://www.marketglory.com/strategygame/Darla777" title="Strategy game MarketGlory">Strategy Game</a>  on MarketGlory</h2>

Неактивен Малкия

 • Майстор на вербалната шпага
 • ******
 • Публикации: 1662
 • Рейтинг: +14/-1
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #18 -: Май 11, 2009, 07:28:31 pm »
то хубаво ще се вземе някой продукт , обаче мисля че не ел ошо да се сменят , някак си кожата като че ли свиква :) като се ползва едно и също
Matador

Неактивен junks

 • Закоравял
 • ***
 • Публикации: 112
 • Рейтинг: +0/-0
Re: Грижа за лицето.
« Отговор #19 -: Септември 23, 2009, 12:40:56 pm »
Някой да каже нещо за TriPollar  Stop. Има го като реклама на Facebook страницата