Автор Тема: Коктейли  (Прочетена 8867 пъти)

Неактивен belos

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 1770
  • Рейтинг: +0/-1
Re: Коктейли
« Отговор #50 -: Юли 14, 2009, 10:42:15 am »
Тристраме, що не му удари Кайпиринята на бармана в главата.  :D Аз щях да я върна и да си поискам най-нагло парите. Та те като сменят едната съставка и става боза в пълния смисъл на думата. Поне кашаса имаше ли или ти сложиха чист н най-натурален ром.  :) Да ги еба и некадърните бармани. Поне да ти кажат "съжаляваме, но не предлагаме Кайпириня и готово.

ПП: То това твоето е все едно да пиеш джин разреден с ония ментовия спрайт. Уууу ужас, тръпки ме побиват като си спомня.  :)
Прецака ми се подписа!

Неактивен barbarella

• Публикации: 1707
  • Рейтинг: +0/-0
  • Carpe diem, baby!
« Отговор #51 -: Юли 14, 2009, 10:56:06 am »
е, та то ако е било с ром, си е пило направо куба либре тристрамчето  (chuckle)
което, всъщност също е от приятните коктейли за лятото.

прав е белосът - измени ли се една съставка, сменя се и името на коктейла. така че, ТТ, снощи не си пил никаква кайпириня  ;)
life is a struggle between good, evil and chocolate  (headbanbg)

Неактивен Bobby

• Заинтересован
  • **
  • Публикации: 31
  • Рейтинг: +0/-0
  • I am.
« Отговор #52 -: Септември 18, 2009, 07:01:06 pm »
Честно не видях някой да е написал. Ако съм пропуснала - ВИНОВНА СЪМ, НАБИЙТЕ МЕ!
Единственият коктейл, който пия и ми харесва страшно много е Блъди Мери, пристрастена съм към него ( това е и единственият вид, в който пия водка, иначе не обичам)

Мисля, че не е тайна как се приготвя, но открих в един сайт нещо, което не съм опитвала и при първият удобен случай ще си го поискам.

50 мл водка
100 мл доматен сок
3-5 капки сос уорчестър
3-5 капки сос табаско
щипка сол
щипка черен пипер ( при мен е много повече от една щипка!!!)
стръкче целина
лед

Ако добавите към коктейла 50 мл телешки бульон и лъжичка лимонов сок, прецедите и поднесете в чаша за ирландско кафе, ще получите коктейла Bloody Bull.

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1951
  • Рейтинг: +22/-42
  • Дреме ми на патето!!!
« Отговор #53 -: Януари 26, 2010, 10:04:01 am »
един много добър коктейл приготвен от една много добра барманка

Бял Руснак  :  водка ; черна калуа ; мляко

(happyflo) Тука вече ме оцели!! Това е вторият ми по любомист коктейл след Mojitoto!!! И то единствено заради млякото, иначе водка не понасям и може би единствения начин да я консумирам е в това коктейлченце :) Спомням си последният път като ходих на Слънечв браг как попаднах на Happy Hour и като почнаха да идват едни ми ти руснаци при мене (crazzyhappy)

Има и Black Russian, приготвя се така:

Състав:

лед
40 мл вода
20 мл ликьор Aipricot Brandy
10 мл сок Bitter Lemon

Начин на приготвяне:

Поставете вс компоненти без Bitter Lemon-а заедно с кубчетата лед в шейкър и разбийте добре. Преедете в чаша за коктейли. Долейте Bitter Lemon-а. Enjoy!

Айде черпя вс с едно от любимиоте ми летни хитчета (шейк ит бейби, шейк ит  (poolparty) денс, денс  (crazzyhappy)):

http://www.youtube.com/watch?v=A4ToOZm8JxQ (The video's owner prevents external embedding)

"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен Малкия

• Публикации: 1666
  • Рейтинг: +3/-0
« Отговор #54 -: Февруари 08, 2010, 10:13:39 am »
на едно от местата къде ги пиех тези руснаци , така го правеха че различните консистенции бяха разслоени , тоест не бяха разбъркани и си седя като на етажчета  (chuckle)
Matador