Автор Тема: Дейности-Възнаграждения-Престиж  (Прочетена 546 пъти)

Активен tuby

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 4306
  • Рейтинг: +8/-44
Re: Дейности-Възнаграждения-Престиж
« Отговор #40 -: Февруари 02, 2012, 09:56:18 am »
^ Пълна глупост и простотия. Малоумно е да наричаш цял един народ глупав. Може би авторката на този бисер е такава, но нека не слага всички под общ знаменател.

Причините българите да сме бедни са изключително много, но не и защото сме глупави или, защото дргите са по-умни от нас. Това е малоумно.

« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 09:58:58 am от tuby »

Неактивен Alito

• Публикации: 1185
  • Рейтинг: +14/-24
  • Music&Dance are the strongest soul expressions!
« Отговор #41 -: Февруари 02, 2012, 10:00:30 am »
^ Пълна глупост и простотия.

Ето, това е типичният тесногръд и най-вече консервативен бай ганьо, който само се оплаква и реве, а не вижда по далече от собственият си нос, все някой друг му е виновен. :)
И започва да става агресивен и подвластен за злобата си.
« Последна редакция: Февруари 02, 2012, 10:04:15 am от Alito »
Няма по-страшно от това глупака да се помисли за велик, тогава и дявола става безсилен.

Where words fail, music speaks!

Неактивен wizard

• Готин
  • Публикации: 476
  • Рейтинг: +1/-1
« Отговор #42 -: Февруари 02, 2012, 10:07:42 am »
алито, би ли станала чистачка и всекиден да правиш това в продължение на години? Аз съм сигурен, че има хора, които биха умряли от глад но не и да вършат това, така че не изглежда да е толкова просто.

Неактивен Alito

« Отговор #43 -: Февруари 02, 2012, 10:12:20 am »
алито, би ли станала чистачка и всекиден да правиш това в продължение на години? Аз съм сигурен, че има хора, които биха умряли от глад но не и да вършат това, така че не изглежда да е толкова просто.

Да, ако умирам от глад и няма какво да ям и чистачка бих станала.
Няма по-страшно от това глупака да се помисли за велик, тогава и дявола става безсилен.

Активен tuby

• Публикации: 4306
  • Рейтинг: +8/-44
« Отговор #44 -: Февруари 02, 2012, 10:15:16 am »

Сравнете това изказване с това :

Ето, това е типичният тесногръд и най-вече консервативен бай ганьо, който само се оплаква и реве, а не вижда по далече от собственият си нос, все някой друг му е виновен. :)

Както казах, агалиа е неспособна да мисли и сама си го набива :D Простото си е просто.

Аз пък бих работил като чистач без никакви проблеми. Тия дето чакат ножа до опре до кокала и тогава да почнат да работят са именно причината България да е на такова дередже. Все чакат голямата работа с голямата заплата и яките колеги, а всъщност са мързеливи и безполезни същества.

Неактивен Alito

« Отговор #45 -: Февруари 02, 2012, 10:32:16 am »

Сравнете това изказване с това :

Както казах, агалиа е неспособна да мисли и сама си го набива :D Простото си е просто.

Аз пък бих работил като чистач без никакви проблеми. Тия дето чакат ножа до опре до кокала и тогава да почнат да работят са именно причината България да е на такова дередже. Все чакат голямата работа с голямата заплата и яките колеги, а всъщност са мързеливи и безполезни същества.

Я, Бай Ганьо да ни обясни причините за своето нещастие и постоянно мрънкане, по всяка вероятност се дължат на неговата гениалност и уникалност. :) Кажи, какви са причините за глобалното затопляне, световната криза, мизерията в главата ти и осакатената ти емоционалност. 

Неактивен Малкия

• Публикации: 1666
  • Рейтинг: +3/-0
« Отговор #46 -: Февруари 02, 2012, 09:37:19 pm »
Лунче, права си за примера, който дадох, но от части, защото не винаги неосведеността е причината. Аз този приме го дадох, с идеята да покажа, че избора на хората не винаги е най-полезния за тях самите, точно заради онова искам.
Аз забелязвам нещо много интересно, поне напоследък, може би преди не съм обръщал внимание, значи решенията за нещо, дали то да се направи и подбора на избора се правят на базата не на рентабилност, а на търговска визия и атрактивност. Сякаш колкото повече хора те знаят, на колкото повече хора си показал "да аз имам и правя това което искам" толкова повече девиденти извличаш от това.
Извършват се неща, които в дългосрочен план не могат да се откупят, но в краткосрпчен те изтрелват в небето.

Не искам да поставям едни хора пред други, или по значими от останалите. Мисля си, че хората влагат повече усилия да постигнат лукса за който спомена Вега, дори пред здравето си.

И нещо интересно искам да споделя, което може не всичко да го знаете, Франция е втората икономика в Европа след Германия, там е висок стандарта на живот, обаче там се смята за лукс ако имаш климатик и за това те са рядко срещани по апартаментите на хората, обаче вижте тук у нас да имаш климатик е нещо нормално дори за някои задължително.
Matador

Неактивен Vegal

• Публикации: 1614
  • Рейтинг: +25/-34
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #47 -: Февруари 03, 2012, 12:54:55 am »
,
è
;.....................................
И нещо интересно искам да споделя, което може не всичко да го знаете, Франция е втората икономика в Европа след Германия, там е висок стандарта на живот, обаче там се смята за лукс ако имаш климатик и за това те са рядко срещани по апартаментите на хората, обаче вижте тук у нас да имаш климатик е нещо нормално дори за някои задължително.

Не мисля, че наличието на климатик е проява на лукс...където и да е по света...
Може би има друга причина.
В Канада също е изключително рядко да е види климатик....по фасадите..
Заради климата и по-студените зими те са с топлоинсталации-няма радиатори, няма климатици-имат едни решетки, от които излиза топлина и поддържа 30 градуса  зимата и охлажда лятото...
Там климатика е икономически не изгоден.....
Видях в частни къщи, но това са единици и то на богати хора, защото излиза в пъти по скъпо.
Канадците нямат и алуминиева дограма, също и щори...Просто си харесват пердетата повече .

Като показател за успял човек, средна класа ,е не само притежанията/къща на езерото, вила на Маями и бройки коли, а и къде си се образовал и каква позиция заемаш в компанията в която работиш.

Сега, освен за материално и професионално  успял човек, се говори и за щастлив човек-добро семейство и поне 3 деца....
пп-доходи около 500 хиляди долара ти позволяват да си в тази категория-успяла средна класа..

ПП-Малък, избора на луксозна или необходима придобивка......понякога е чисто емоционален.Тогава си залепен не от полза, дори и не от цената, а просто се водиш от ,,Адски ми харесва,,.
Погледни си нещата-сигурна съм че имаш веднъж обличан панталон, за които си мечтал , а после се е оказало че не струва-не ти отива или не се комбинира с останалите ти дрехи.....
« Последна редакция: Февруари 03, 2012, 08:34:18 am от Vegal »

иковете на Vegal
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=764 - тук живее в панелка на 9тия етаж
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=p

Неактивен Alito

« Отговор #48 -: Февруари 03, 2012, 08:42:03 am »
Красиво нещо е престижът:

Неактивен Alito

« Отговор #49 -: Февруари 11, 2012, 12:16:44 pm »