kalitko
Опитен играч

Неактивен
Публикации: 775
Благодарности
-Дадени: 208
-Получени: 134
HAKUNA MATATA !
|
 |
« Отговор #20 -: Февруари 17, 2008, 12:52:12 » |
|
само ако може едно разяснение, което всъщност може би се вижда, ама все пак: Не трябва да търсим отговора като търсим сарказъм и ирония и такива големи философии от рода "Яли са мозък, или НИЩО не са яли" и т.н. ?  Фрейче не се обиждай - не звучи саркастично отговорът ти - използват го за нагледен материал 
|
|
|
|
|
Активен
|
Just because someone's a member of an ethnic minority doesn't mean they're not a nasty small-minded little jerk [...] --Carrot (quoting Vimes), Feet of Clay
|
|
|
desniko
Опитен играч

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 37
-Получени: 60
|
 |
« Отговор #21 -: Февруари 17, 2008, 08:04:19 » |
|
Сарказъм,ирония,философии вие решавате какво да ползвате  ,важното е да стигнете до верния отговор 
|
|
|
|
|
Активен
|
"Ако искаш да жертваш възхищението на много мъже заради критичността на един-тогава се омъжи."
|
|
|
haiduk85
Закоравял

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 5
-Получени: 2
|
 |
« Отговор #22 -: Февруари 17, 2008, 09:25:12 » |
|
На мен ми идват няколко версии на ум обаче някои от тях са доста нецензурни...така че аз ще задам въпроса си така: Това, което са яли керванджиите било ли е/били ли са част/и от човешко тяло или животинско такова? 
|
|
|
|
|
Активен
|
HAD THE GUTS, GOT THE GLORY!!!
|
|
|
alhimika
Готин

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 1
-Получени: 20
I'm a educated fool with money on my mind !
|
 |
« Отговор #23 -: Февруари 17, 2008, 10:04:38 » |
|
Ми и аз да се пробвам .  Тъи като те казват : "Ако имахме това,което вечеряме,щяхме да притежаваме стоката от кервана" , а и + това минават през пустинията наи вероятно са носели ВОДА и вечерят РИБА. Толкова от мен !
|
|
|
|
|
Активен
|
LIVE FREE OR DIE !!!
|
|
|
freya
Опитен играч

Неактивен
Публикации: 808
Благодарности
-Получени: 7
|
 |
« Отговор #24 -: Февруари 17, 2008, 10:50:30 » |
|
Ех... жалко, звучеше ми логично, че ако имаха мозък, щяха да са богати и да имат стоката от кервана.. продължавам да мисля..
|
|
|
|
|
Активен
|
I dream of rain I dream of gardens in the desert sand...
|
|
|
Lun
Майстор на вербалната шпага

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 685
-Получени: 879
Вещичката!
|
 |
« Отговор #25 -: Февруари 17, 2008, 11:42:16 » |
|
Това с рибата и водата много ми хареса, но ако не е отговора, защото desniko още не е отговорила, ще изкажа едно друго предположение. Те са в пустинята и може би някой друг ги е нахранил. Яли са нещо специално и скъпо, което им се е видяло по-ценно от стоката, която пренасят.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
desniko
Опитен играч

Неактивен
Благодарности
|
 |
« Отговор #26 -: Февруари 17, 2008, 07:23:06 » |
|
@alhimika,не вечерят риба нито пък товара е вода  @haiduk85,държа да отбележа,че не става въпрос за канибали  ,ако питаш дали вечерята е животински орган-да 
|
|
|
|
|
Активен
|
"Ако искаш да жертваш възхищението на много мъже заради критичността на един-тогава се омъжи."
|
|
|
kalitko
Опитен играч

Неактивен
Публикации: 775
Благодарности
-Дадени: 208
-Получени: 134
HAKUNA MATATA !
|
 |
« Отговор #27 -: Февруари 17, 2008, 07:39:14 » |
|
ураa, имаме напредък  (sun) и знаем, че не е мозък. Не ми се вярва да са пренасяли кожа и да са яли сушено месо  . първите 2 неща които ми идват на акъла са мозък и сърце. Но някак си ми се губи връзката и обяснението със сърцето. Може да са яли крила или кълки, и да пренасят ценни скъпи птици или нещо, свързано със птиците. Идеята ми е, че ако мечтаят да имат криле ще могат да ловят и т.н. птици. Другата ми идея е нещо свързано със слонове. Да пренасят слонова кост или нещо такова. А има го и момента всъщност, те пренасят ли животно или част/орган на животно или не ? И материална ли е изобщо стоката. В смисъл че може да са пратеници и да носят важна информация, примерно указ на султан или нещо такова. Стрелям на посоки. Ако някое от тия неща е по-горещо моля да се акцентира на него 
|
|
|
|
|
Активен
|
Just because someone's a member of an ethnic minority doesn't mean they're not a nasty small-minded little jerk [...] --Carrot (quoting Vimes), Feet of Clay
|
|
|
freya
Опитен играч

Неактивен
Публикации: 808
Благодарности
-Получени: 7
|
 |
« Отговор #28 -: Февруари 17, 2008, 07:51:18 » |
|
Ами щом не е мозък.... Аз се сещам за още нещо, което има логика. Ако въпросните мъже са евнуси и им липсва една определена част и ядат нея... Значи ако я имаха, щяха да имат товара, примерно красивата принцеса, за която някой спомена. Така че, вечерята им животински пенис/тестиси ли е?
|
|
|
|
|
Активен
|
I dream of rain I dream of gardens in the desert sand...
|
|
|
desniko
Опитен играч

Неактивен
Благодарности
|
 |
« Отговор #29 -: Февруари 17, 2008, 07:53:43 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|