Автор Тема: Сериозна връзка , с голяма разлика в годините на партньорите .  (Прочетена 4270 пъти)

Неактивен Aglaia

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 2079
  • Рейтинг: +0/-0
Наблюденията ми са, че по-голяма част от сериозните връзки и бракове се падат на партньори, които са горе долу на една и съща възраст.
"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

Неактивен thefen

• Закоравял
  • Публикации: 70
Тук си права, но темата беше за голяма разлика.
Господ никога няма да Ви даде проблем без решение.

Неактивен pritesnen

• Новодошъл
  • *
  • Публикации: 10
Нйе с Али ще имаме доста успешна връзка усещам го ;  (chuckle)
BEDEN PENSIONIRAN KOMARDJIA ;

Неактивен Aglaia

• Публикации: 2079
Нйе с Али ще имаме доста успешна връзка усещам го ;  (chuckle)

(rofl) (rofl) (rofl) Да, ако имаш нужда от втора майка, ще е доста успешна.
"Животът е като представление – в него най-често най-лошите измежду хората заемат най-добрите места." Питагор

Неактивен pritesnen

• Новодошъл
  • *
  • Публикации: 10
имам имам ; (poolparty)
BEDEN PENSIONIRAN KOMARDJIA ;

Неактивен karina

• Новодошъл
  • *
  • Публикации: 2
Няма невъзможни неща, нали?
На какво се основава сериозната връзка ? (сериозна връзка=семейство?) Каква е формулата?
Моето мнение е, че базата е едно добро партньорство, би следвало тези двама души да имат сходна ценностна система, общи интереси, да се уважават, да има нежност в големи дози между тях и .... щипка страст. Това е моето разбиране за нужната смес :) Какаво пречи тази смес да се 'забърка' между двама души с голяма разлика в годините?
Аз лично не виждам проблем... Защо да не са безкрайно щастливи заедно?

А може би това, че в една такава връзка двамата минават през критическата (беше споменато и аз се хващам за примера) в различен момент балансира отношенията и я прави по-устойчива? Диверсификация на активите ;)

Истината е, че не говоря от личен опит, но за бога.... има толкова други, по-сериозни проблеми и проблемчета, препъникамъчета и пречки, които могат да разделят двама души-ОТКАЗВАМ, ОТКАЗВАМ, ама наистина ОТКАЗВАМ разликата в годините да я включвам в техния отбор!!! :) Но пък.... аз си падам леко идеалист... и ... будала :)
На всяко действие си има равна по сила и обратна по посока критика!

Неактивен thefen

• Закоравял
  • Публикации: 70
Моето мнение е, че базата е едно добро партньорство, би следвало тези двама души да имат сходна ценностна система, общи интереси,
Според мен няма как при голяма разлика интересите да са общи и ценностната система да е сходна т.е. при голяма разлика два от необходимите компонента в твоята смес за успешно партньорство липсват.
Господ никога няма да Ви даде проблем без решение.

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1949
  • Рейтинг: +22/-38
  • Дреме ми на патето!!!
Защо да няма как? Не е задължително хората да променят ценностната система и интересите си във времето.  Мн от тях не го правят, може да се каже, че времето само е минало през тях без да остави каквато и да е било следа. А е възможно и в доста ранна възраст, човек да изгради една многопластова ценностна система и интересите му да се различават от всеобщите интереси на връстниците му.
"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен sersemin

• Готин
  • Публикации: 385
  • Рейтинг: +5/-8
Зависи си от хората,интересите им и начина на живот.Но по принцип мисля ,че може да е успешна такава връзка/брак.
« Последна редакция: Декември 14, 2011, 09:46:10 pm от sersemin »

Неактивен Maigraith

• Заинтересован
  • **
  • Публикации: 32
Не мисля, че е напълно изключено такава връзка/брак да просъществува (говоря за разлика 15 и нагоре години), но просто ми се вижда неестествено.
Ясно е, че за любовта няма граници и т.н и т.н, но все пак...

Според мен в основата на едни дълготрайни отношения, в които са включени общ дом, общи отговорности, деца, лежат, освен любовта разбира се, и сходните интереси, сходните идеи за света, сходните планове за бъдещето и сходният ритъм на живот.
Някак си ми се струва странно жена на 30, все още в разцвета на силите си, все още градяща кариера, защото е завършила преди няколко години, все още неизгубила духа за забавления и купони, все още имаща стотици избори да направи, засягащи бъдещето й, все още имаща нужда от свобода за да може да ги прави без да засяга живота на други да е обвързана с 45-50 годишен мъж. В неговият случай периодът на активно градене на бъдещето е приключил, вече е намерил път, по който ходи от поне десетина години, колкото и младежки дух да има едва ли темпото му на живот и забавления би било същото като на младата дама.

Такива отношения биха били основани на изключително много компромиси от едната или другата страна, които рано или късно ще станат прекалено много за понасяне - или мъжът ще трябва да поеме почти всички отговорности за да може жената да се развива професионално и личностно или жената ще трябва да направи прекалено много компромиси с кариерата и свободата си да се развива.
По-скоро биха доминирали отношения учител-ученик, защото по-възрастният и съответно по-"мъдрият" ще има чувстото, че знае какво е най-добро за по-младия и ще се опитва да влияе на изборите за собственото му бъдеще. Които може да не са в съответствие с желанията на по-младия. Би имало постоянно напрежение.

Разбира се ако условията споменати по-горе са изпълнени (общи цели, общи планове за бъдещето, интереси и т.н) причината за неуспеха на връзката би била друга, зависеща от самите индивиди.