Здравейте!
Чета форума от доста време с огромен интерес и ето че дойде времето и аз да помоля за съвет.
Историята е доста дълга, но ще се опитам да я преразкажа накратко.
На средна възраст съм по точно на 40 години, семеен съм от 9 години и смея да твърдя че имам изключително семейство и жена.
Ако преди половин година някой ме беше попитал дали вярвам в моногамията отговорът определено щеше да е „ДА”, но в момента е твърдо „НЕ”.
Имам собствен бизнес и преди година и половина назначих едно момиче с около 13-14 години по-младо от мен, което живее с приятеля си на семейни начала. Първите 7-8 месеци гледах на въпросната девойка, като на колежка, а тя си вършееш много добре работата. Не знам как точно се получи, но след този период изведнъж почнах да гледам на нея и като на жена. В началото си помислих че нещо съм се заблудил, но привличането ставаше все по-силно докато ситуацията стана нетърпима. Започнах да мисля какво да правя. Въобще не мислех да се развеждам и да си развалям перфектното семейство, за което много близки и познати ми завиждат, но изпитвах и огромно желание да бъда с въпросното момиче.
Започнах да флиртувам с нея и да и показвам, че я харесвам. Тя също го правеше, но определено не ми даваше ясен знак. След няколко месеца така, започнах да не спя и да се чувствам изнервен и се реших да действам ,т.е. да получа отговор на проблема който имах.
Избрах възможно най-деликатния подход, като исках да и дам възможонст да ме отреже на възможно най-ранен етап (ако не желае да се получи нещо) за да не я карам да се чувства неловко на работното си място. Също така искам да отбележа,че жена ми също извършва определени дейности за фирмата и с въпросната девойка се познават.
Правех всичко възможно да разбере, че гледам на нея като на жена не само като на служителка. Накрая след 3-4 месеца мислене, веднъж като пушехме на балкона на офиса я поканих на срещата докато жена ми също беше в офиса. Обясних и предварително, че е лично и има пълното право да откаже и, че това няма да и се отрази на работата. Девойката прие с охота дори останах с впечатление че се зарадва. Аз продължих с подхода да и показвам че не е колегиално излизане, а отношения мъж-жена и я помолих да я взема с колата след работа на две три преки от офиса евентуално някой да не ни види. Тя при и тръгнахме с колата към избраното от мен заведение. Бях сигурен, че влечението ни е взаимно но уви. След като се повозихме известно време аз пристъпих към действие (не се сдържах да изчакам докато седнем в заведението) , защото чаках този момент 3-4 месеца (знаете сърце мъжко не трае). Девйката ме отряза и ми обясни, че си мислела, че само ще ходим на заведение.Останах като гръмнат. С 22 години трудов стаж съм и никога не съм канил на среща или излизал с колежка. Естественно се извиних най-възпитано изпихме по едно кафе и я закарах до тях. Отказът и определено не ми прозвуча категорично и се усещаше накакъв страх, колебание или несигурност.
След една седмица отново отидохме на кафе като и казах, че случката е приключила и наистина е само кафе. Искренно се забавлявахме и девойката дори не бързаше да си тръгне. Аз не предприех нищо. В офиса отново продължихме да се шегуваме един друг и да флиртуваме. Отново я поканих и отново ме отряза и пак с огромно колебание.
Мисля да спра за момента с поканите и ухажването, но определено не знам какво да правя. Ергенувал съм до 32 години и мисля че имам опит с жените, но в такава ситуация не бях попадал.
Отдавна съм разбрал, че в женското поведение логика не може да се търси, но влечението към въпросната жена е изключително силно, а имам и силното усещане, че и тя не е безразлична.
Някой от вас сигурно ще ми кажат „Гледай си семейството и не се занимавай с глупости”. Сигурно са прави, но това е както да те боли зъб, не знаеш кога ще започне и кога ще свърши. Отделно така и не получих желания резултат. Ако ме беше отрязала категорино щех да си кажа „Ок не я кефиш не си нейн тип добре”, но тя не го направи и оставам с впечатление, че дори сама търси контакта с мен. Колебанието и е доста голямо.
Бих помолил всички за съвет и мнение.Ще се радвам ако и жени вземат отношеине по темата.
Благодаря на всички предварително.