Автор Тема: Новините на деня  (Прочетена 12025 пъти)

Неактивен tuby

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 4301
  • Рейтинг: +7/-38
Re: Новините на деня
« Отговор #10 -: Май 02, 2011, 02:55:51 pm »
дано не съм лош пророк, но според мен американците просто подготвят общественото мнение за следващия терористичен удат по държавата им. той ще дойде като 'отговор' за убийството на Бин Ладен и ще им развържи ръцете да проведат нова 'наказателна акция' или нови 'мерки за сигурност' и ограничения на личните свободи в държавата им.

дали е умрял или не - няма голямо значение - ако наистина са го убили - това само ще го издигне като мъченик в очите на младите мюсюлмани и ще засили амбициите им да следват неговия пример. ако пък не са и още е жив - ще се прояви рано или късно, за да направи за смях изявленията на американците. и в 2та случая - те губят! просто по-голямата част от американското население е прекалено тъпо, за да види по-далеч от носа си :(

Несъмнено съществува  и тази опастност, и е очаквана реакция. Но не мисля, че тр да се оставят тези хора с чувството за недосегаемост и, че действията им няма да търпят заслужени последствия и да останат ненаказани.

Американското население и общество е поставено в тази ситуация, не по свой избор, и се опитва да се справи с нея. Според теб какви действия тр да бъдат предприети за справянето с тероризма?

Не мисля, че Осама или някой терорист е останал с впечатлението, че никой не му търси отговорност. Даже напротив, ще напомня че от 10 години вече в Афганистан се води война именно с цел да бъдат заловени членовете на Ал Кайда.

Аз лично не знам как трябва да се води борбата с тероризма, но очевидно с тия показни убийства нещата не се оправят. Може би някакви тайни агенти трябва да се внедрят и битката да се води отвътре на терористичните организации, де да знам. Но въпреки безкомпромисните действия и на Русия и на САЩ и на ЕС, виждаме, че непрекъснато има терористични атентати и атаки.
никовете на Vegal
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=764 - тук живее в панелка на 9тия етаж
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=3925 - тук е 17 годишно момче от спортното в пловдив и тренира гребане

Неактивен Taz

• Публикации: 2716
  • Рейтинг: +9/-14
« Отговор #11 -: Май 02, 2011, 02:59:18 pm »
Към Вега и Мишето - разсъждавате много наивно. От така наречения "тероризъм" големият печеливш определено не е нито мюсулманският свят, нито терористичните организации. ;)

Неактивен Vegal

• Публикации: 1610
  • Рейтинг: +24/-27
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #12 -: Май 02, 2011, 03:10:30 pm »

Мерки?-стагнация, повече средства за следене, строг контрол , ограничаване  на свободите на хората .
Тт-няма го, не е жив!
Може би , ще го обожествят, може би ще измислят и такава версия-и за Хитлер се говореше, че е жив и се укрива в лат.Америка и Елвис беше жив...
  Странното е, че потърпевши няма да са тези които са по върховете, а отново невинни , нищо неподозиращи хора, станали случайна жертва на тероризма.

Не смятам че американския народ е тъп-просто те живеят един много облекчен, подреден и доста задоволен живот, това ги прави малко наивни,и не дотам интересуващи се от световните процеси, дори и опасните за тях.

Със сигурност , няма да бъдат спокойни , знаейки , че ответна реакция неминуемо ще има- закани и заплахи, а и тер. актове.
А това вече не е нито спокойствие, нито за завиждане ....
Жалко  за обикновените хора

Когато  ОТВРАТЕНИТЕ си ТРЪГНАТ, остават  ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !

Ако си тръгнал на някъде, със сигурност ще стигнеш  на никъде!

Неактивен Taz

• Публикации: 2716
  • Рейтинг: +9/-14
« Отговор #13 -: Май 02, 2011, 03:13:26 pm »
Със сигурност , няма да бъдат спокойни , знаейки , че ответна реакция неминуемо ще има- закани и заплахи, а и тер. актове.

Така е. А наплашените хора се управляват по-лесно. (bandit)

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1949
  • Рейтинг: +22/-38
  • Дреме ми на патето!!!
« Отговор #14 -: Май 02, 2011, 03:16:54 pm »
Не мисля, че Осама или някой терорист е останал с впечатлението, че никой не му търси отговорност. Даже напротив, ще напомня че от 10 години вече в Афганистан се води война именно с цел да бъдат заловени членовете на Ал Кайда.

Аз лично не знам как трябва да се води борбата с тероризма, но очевидно с тия показни убийства нещата не се оправят. Може би някакви тайни агенти трябва да се внедрят и битката да се води отвътре на терористичните организации, де да знам. Но въпреки безкомпромисните действия и на Русия и на САЩ и на ЕС, виждаме, че непрекъснато има терористични атентати и атаки.

Освен да ме цитираш, не е лошо и да ме четеш, защото иначе се получава смешно. Добре, че си ти да им разкажеш на американците за тайните агенти.  (chuckle)

Аз не видях показност от страна на самите американци - първи разпространяват новината, заедно със снимков материал "Ал Джазира".
"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1949
  • Рейтинг: +22/-38
  • Дреме ми на патето!!!
« Отговор #15 -: Май 02, 2011, 03:17:37 pm »

Така е. А наплашените хора се управляват по-лесно. (bandit)

Да, особено тези, които живеят в параграф 22.
"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен Vegal

• Публикации: 1610
  • Рейтинг: +24/-27
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #16 -: Май 02, 2011, 03:17:49 pm »
Към Вега и Мишето - разсъждавате много наивно. От така наречения "тероризъм" големият печеливш определено не е нито мюсулманският свят, нито терористичните организации. ;)
а кой?
Пп-верно си забелязал-аз съм една наивница :'( :'(

Когато  ОТВРАТЕНИТЕ си ТРЪГНАТ, остават  ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !

Ако си тръгнал на някъде, със сигурност ще стигнеш  на никъде!

Неактивен tristram

• Публикации: 1441
  • Рейтинг: +3/-5
  • I am what I am
    • chapter 00
« Отговор #17 -: Май 02, 2011, 03:22:25 pm »
ами Мише, варианти има толкова много, особено такива НЕ включващи насилие. Значи ако приемем за момент, че общопропагандираната версия е реална и наистина Алкайда водят война с/у Америка, тогава според мен трябва:

- в краткосрочен план - да се потърси диалог - тези хора, колкото и тъпи да са, едва ли ще се самоубиват с бомби, ако някой им даде, това което искат, не мислиш ли? едва ли фанатичните афганистанци, са се вдигнали ей така от другия край на света, за да отвличат самолети в америка, просто защото американците са християни и лоши хора?! явно е, че американците по някакъв начин са предизвикали тази агресия, американския народ, може и да няма вина за това положение, но американското правителство - едва ли?

- в дългосрочен план - образование и религиозна търпимост. един добре образован човек, ще бъде доста по-трудно убеден да се самоубие в името на аллах, от колкото един излолиран от света и с промит мозък човечец.

Неактивен tuby

• Публикации: 4301
  • Рейтинг: +7/-38
« Отговор #18 -: Май 02, 2011, 03:25:55 pm »

Освен да ме цитираш, не е лошо и да ме четеш, защото иначе се получава смешно. Добре, че си ти да им разкажеш на американците за тайните агенти.  (chuckle)

Аз не видях показност от страна на самите американци - първи разпространяват новината, заедно със снимков материал "Ал Джазира".

Мише, в опитите си да кажеш нещо много умно и забавно се получава точно обратното - нещо много тъпо и залухаво.Ето и един съвет от мен - не е зле, когато пишеш да четеш какво си написал, защото иначе се получава трагично.

тт, с терористи диалог не може и не трябва да се води. иначе за образованието съм съгласен. за съжаление не виждам как това може да се случи в близките години.
« Последна редакция: Май 02, 2011, 03:28:59 pm от evilteletuby »
никовете на Vegal
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=764 - тук живее в панелка на 9тия етаж
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=3925 - тук е 17 годишно момче от спортното в пловдив и тренира гребане

Неактивен tristram

• Публикации: 1441
  • Рейтинг: +3/-5
  • I am what I am
    • chapter 00
« Отговор #19 -: Май 02, 2011, 03:38:10 pm »
тт, с терористи диалог не може и не трябва да се води.

и аз така съм чувал, но никога не съм знаел 'защо' ?  :^)

ако не се води диалог, остават единствено средства като насилието и репресията. а на всички ви е ясно, че насилието поражда още насилие = омагьосан кръг. тогава защо да не се води диалог? :(

официалната причина за тази политика на щатите предполагам е, за да може хората да се страхуват и да не си и помислят да стават терористи, защото към тях няма да бъде прояване никога милост и ще бъдат преследвани до край. (както и несъмнено доказва примера с Бин Ладен). обаче тези хора са готови да умрат, така или иначе, те умират доброволно!! тогава какъв смисъл от липсата на диалог? само аз сигурно не го разбирам :(