много яка тема! БРАВО!!!
freya между другото бях чувал за богинята Фрея и даже мислех да те питам дали от там идва ама...
иначе мойто никче има няколко страни.
plac3bo идва от placebo. По принцип има такава група, но аз не съм й голям фех (само Рънинг ъп дат хил)
Във филма "51-вия щат" добре се описва химическото пласибо- перфектният наркотик, 10 пъти по-силен от хероина и абсолютно безвреден (за жалост го има само на теория).
Най-голяма значение на никчето ми е "пласибо ефекта". Това е "техника" изполавана в производството на нови лекарства. При нея на трима пациенти болни от една и съща болест се казва, че ще бъдат лекувани с нов тип лекарство. На двама от тях се дава истинското такова, а на третия се дава пласибо (или още наречено "нулево хапче"). Идеята на пласибо хапчето е един вид внушение, че ще се излекуваш, което всъщност те лекува без никакви лекарства. За финал пласибо ефекта (в който вярвам) се крепи на това, че всъщност мозъка контролира изцяло тялото и съответно ако се разболеем можем да се лекуваме и без лекарства

Сори за дългото обяснение, но много си обичам историята на ника...много говори за мен ;D