Здравейте,
Пиша този пост по повод бръсненето или по конкретно бръсненето на лицето. Прави ми странното впечатление, че макар да има няколко статии в сайта, то във форума няма подобна тема(ако има такава моля да ме извините). Когато човек се разрови из нета за бръсненето не открива много различна информация от тази, че не трябва да използваш продукти с алкохол и че не трябва да натискаш. Почти навсякъде ти се повтаря да ексфолираш и хидратираш. Vratovrazka.bg не прави изключение. Ако кажем на бащите си "А ти ексфолира ли?", то те най-вероятно ще ни кажат "Квооо, ми незнам, досега се бръснах." Преди време никой не е ползвал афтършейф без алкохол. От всички страни съветват: "Сменяй си ножчетата на самобръсначката редовно!" Обаче да му еба майката, тея ножчета струват майка си и баща си. Та причините да пиша този пост са две:
1.Модерното общество не путкинизира ли нас мъжете, та дори и в най-мъжкия акт, а именно бръсненето;
2.Как аджеба да се бръснем по-евтино?;
С риск да бъда наречен скъперник, ще заявя: "Да, аз искам да спестя от бръснене". Естествено като казвам, че искам да спестя, то не искам да е за сметка на лицето ми. Никъде обаче из нета не намерих информация как да се бръснем по-икономично.
Чета: "Купувайте си качествена козметика";
Мисля си: "Да му еба майката, тоя афтършеф много скъп бе"(Nivea:11-15лв.);
Чета: "Сменяйте си редовно ножчетата на самобръсначката";
Мисля си: "Квоо, 15лв. за 4 ножчета, ебахти преди поне слагахте по 5 в комплект";
Не си ли мислите: "Тея работи ги рекламират толкова активно, дали са толкова скъпи заради рекламата?” Можем ли да намерим качествени продукти на по-ниска цена? Ако можем то кои са те? Мисля, че икономическото развитие на Gilette създаде глупости като самобръсначка с 5 остриета, вибрираща самобръсначка и прочие. Нима са ни нужни тези нововъведения или са просто хитър начин да ни вземат парите? Когато бях малък дядо ми ме учеше: “Острието трябва да е остро и да те бръсне с възможно най-малко движения по лицето. Колкото по-често минаваш толкова повече се дразни кожата.” Сега обаче с едно движение на ръката и по лицето ти минават 3 остриета(ако не и 5). Един ден си казвам:”Ще ги еба аз тея от Gilette, край, повече няма да се бръсна с техните Mach3, минавам на BIC-чета, не би трябвало да са толкова зле. Отивам в магазина и казвам, че искам едно BIC-че и те ми подават самобръсначка за еднократна употреба отново на Gilette. Отоговарям: “Ама аз на BIC искам.” Отговор: “Ми чи то нии само такива имами.”. Всичко е само на Gilette. Нищо, нека не си го изкарвам на марката. Вземам самобръсначката и се прибирам да се бръсна. Някой бръснал ли се е с класическите самобръсначки в които се слагат двуостри ножчета? Ако има такъв моля да отговори и ще му бъда особено благодарен и ако ми каже къде мога да намеря такива във Варна. На скромната цена от няколко стотинки получаваш острие много по-остро и издръжливо от всеки Mach. А също ще бъда благодарен ако някой може да ми каже къде мога да си купя четка за бръснене. Майка му да еба, искам да се бръсна както го е правил баща ми, а и дядо ми, а не като някой путкинизиран образ от западна държава. Ще се радвам на всеки отговор и мнение по всяка от двете теми.
ПС:
1.Ако някой се е обидил от поста моля да бъда извинен;
2.Искам да благодаря на екипа на Vratovrazka.bg за невероятните статии и труда който са положили да направят сайта и форума реалност;
3.Извинете ме за вулгарностите но все пак това не е форум към детска градина нали