Овен
1. Безсмислено е да спорите с мен.- донякъде е вярно.
2. Най-напред го правя, после мисля.- повече от вярно, което хич не е на добре, опитвам се да го изкореня, но трудно се дава.

3. Там, където другите удрят спирачка, аз давам газ.- да, вярно е.
4. Ще бъда вечно жизнен и млад.- да, не мисля изобщо за старостта и не робувам на подобни страхове и предрасъдъци, за мен всеки е млад по душа, само опаковката остарява.
5. Прави като мене – по-добре не можеш го направи!- нямам подобни претенции, харесвам хора, от които аз мога да се уча.
6. Най-трудно ми е да изслушам събеседника си до края...- оооо, много е вярно, нямам търпение просто да си кажа аз какво мисля или да започна спор.

7. Да държиш на своето не е порок.- в това не съм мн добра, има какво да се желае.
8. По-леко контролирам ситуацията, отколкото емоциите си.- да, мн ми е трудно да ги контролирам, за жалост.
9. Един овен е хубаво, два овни – лошо.- да, има нещо вярно, но когато става въпрос за интимни отношения.
10. Не започвам пръв, но ако някой ме засегне – Бог да му е на помощ! - да, вдига ми се кръвното автоматически само при мисълта за този индивид и ми идва да го забода с рогата си върху някоя ограда, ако ми е пред очите бог да му е на помощ.

ОВЕН:
Стихия: огън
Планета: Марс
Плюсове: енергичен, борбен, независим, уверен, откривател
Минуси: груб, нетолерантен, егоцентричен, самоуверен, непостоянен
Мании: победата, сексът
Овенът е импулсивен, спонтанен, обича промените, динамиката и предизвикателствата той е индивидът на действието. Чувства се добре в шумни компании, силен е сред останалите, често победител заради манията си за надмощие, но и капризен. Често не се съобразява с другите хора и мнения. В същия момент не понася някой да се държи така с него – не понася тирани, нито съвети, дори приятелски. Инат е, но не е търпелив – не обича да чака. Пламенната му натура няма много общо с понятия като стратегическо изчакване или търпение.
Овенът е инат. Ама наистина. Ако се заинатят да минат през някоя стена може и да го направят някой ден, при това доста по-бързо отколкото другите са си мислили. При това ще минат направо през стената дори ако междувременно някоя междинна врата се е отворила. Защо ли? Защото така. Те така искат.
Ако ви се случи да ви сваля Овен няма как да го пропуснете. Не заради друго, а заради прямотата – без значение дали е напорист момък или девойка. Дори и по-кротките момичетата от тази зодия намират своя недвусмислен начин да обяснят, че ви харесват. И за да не стане грешка – да, разбира се, че искат да спят с вас. Те няма да ви бавят по пътя към леглото. В крайна сметка и двамата знаем, че рано или късно ще стигнем до там, за какво да си играем игрички. Добри любовници са, поне като издръжливост. Не са ненаситни, но си искат своето и компромиси в качеството и количеството не се допускат. Ако не ви стиска по-добре не започвайте.

За всички овни пълният текст, както и за всички останали зодии, ето тук:
http://yovko.net/blog/422