Автор Тема: Истинска или изкуствена елха  (Прочетена 1057 пъти)

Неактивен Lun

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 2005
  • Рейтинг: +0/-12
  • Вещичката!
Re: Истинска или изкуствена елха
« Отговор #20 -: Ноември 23, 2011, 04:17:03 pm »
Според мен заради депресията просто си спряла да ги поливаш..., а коледната звезда, така или иначе е едногодишно растение.
:D Изобщо не е едногодишно растение и е ужасно капризно за отглеждане, по-точно е трудно да я отгледаш така, че на следващата Коледа пак да има големи цветни листа на върха й.

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1948
  • Рейтинг: +22/-35
  • Дреме ми на патето!!!
« Отговор #21 -: Ноември 23, 2011, 04:20:11 pm »
Той имаше предвид, че цъфти един път в годината, предполагам.... И да мн трудно се отглежда, за да цъфне пак, за следващата година, защото лятото спи...
"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен tuby

• Публикации: 4296
  • Рейтинг: +7/-36
« Отговор #22 -: Ноември 23, 2011, 04:25:57 pm »
Не, имах предвид, че едногодишно растение, т.е. че живее около година. И още го твърдя, най-малкото така беше описано като си го купувах, да не говорим, че масово тези растения живеят по максимум година. Сега, със сигурност има изключения, моето растение живя поне 2 години. Това, че Луна явно има плантация от вековни коледни звезди няма как да го знам. Относно отглеждането изобщо не е толкова трудоемко - поливаш го и тва е.
никовете на Vegal
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=764 - тук живее в панелка на 9тия етаж
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=3925 - тук е 17 годишно момче от спортното в пловдив и тренира гребане

Неактивен Mishunka

• Публикации: 1948
  • Рейтинг: +22/-35
  • Дреме ми на патето!!!
« Отговор #23 -: Ноември 23, 2011, 04:29:14 pm »
 :D Уиуито ти е едногодишно, Ивилеееееее!

Между др изобщо не разчитай на това, което ти говорят по цветарските магазини (особено там, от където си го купил). Мн малко знаят за какво са там и разбират от цветарсто. Аз последно бях в The Mall и там в един от цветарските магазини имаше 3-4 вида бонсай и никой не можа да ми каже какви точно са тези бонсаи!  :o
« Последна редакция: Ноември 23, 2011, 06:01:22 pm от Mishunka »
"Don't wake me for the end of the world unless it has very good special effects."
"When your bow is broken and your last arrow spent, then shoot, shoot with your whole heart." Roger Zelazny

Понякога седя и си мисля, а понякога... просто си седя...
()()
( . .)
c((")(")

Неактивен rusev_ivo

• Заинтересован
  • **
  • Публикации: 37
  • Рейтинг: +0/-0
« Отговор #24 -: Ноември 23, 2011, 06:22:18 pm »
Изкуствена, да няма да мета всеки ден пък  (devil)
turkish music
"Sometimes our power resides not in what we do, but in what we don't do."

Неактивен Alito

• Публикации: 1175
  • Рейтинг: +14/-17
  • Music&Dance are the strongest soul expressions!
« Отговор #25 -: Ноември 23, 2011, 06:56:44 pm »
 :D Да, това с метенето е кофти. Само един път съм имала на Коледа изкуствена елха, с изкуствена ми е някакси "изкуствено".
Няма по-страшно от това глупака да се помисли за велик, тогава и дявола става безсилен.

Where words fail, music speaks!

Неактивен sersemin

• Готин
  • Публикации: 381
  • Рейтинг: +5/-7
« Отговор #26 -: Ноември 24, 2011, 10:04:29 am »
За мен е най-добре естествена, но жива. Но не вс може да се грижи за такова дръвче.

За да вдъхнете Коледно настроени в дома си, можете да си вземете и Коледна звезда или Коледно дръвче. Цъфтящо е и го има в червени и бели цветове, предимно в червени. Мн е красиво. Който иска има достатъчно информация в интернет.

На мен ми бяха подарили такова и стана голямо дръвче, но за съжаление, когато попаднах в период на депреси вс ми цветя умряха... От тогава не гледам цветя. Аз мн мн не давам ухо на такива работи, но започвам да си мисля, че е наистина важно какво енергийно поле има около цветята и как се грижите за тях.

Само че:
-Не са само червенки и бели има и розовки и шаренки.
-Никак не са едногодишни.
-Но пък са си претенциозни-искат висока атмосферна влажност.
-Не понасят преполиване и пресъхване на почвата.
-Не понасят пряка слънчева светлина,но пък обичат да е светло.
-Не понасят много висока температура,но студа ги усмъртява много бързо.
-Обагрянето на листата на цветенцето може и да не се получи някоя година ако няма подходящи условия/подходящо осветление/
Ако ги спазиш тия условия може да си я гледаш с години,да се обагря и да те радва.Аз отглеждах 30 000 и то горе долу успешно(не ме изгониха за потрошване на продукцията:)))))))))

Неактивен Alito

• Публикации: 1175
  • Рейтинг: +14/-17
  • Music&Dance are the strongest soul expressions!
« Отговор #27 -: Ноември 24, 2011, 10:15:00 am »
Усях да уморя една коледна звезда и вече не си купувам, мн са красиви. Капризни са доста, но ако условията са подходящи може с години да си расте без проблем.
Няма по-страшно от това глупака да се помисли за велик, тогава и дявола става безсилен.

Where words fail, music speaks!