Автор Тема: Истинска или изкуствена елха  (Прочетена 1057 пъти)

Неактивен passenger

• Готин
  • Публикации: 267
  • Рейтинг: +0/-0
Истинска или изкуствена елха
« -: Декември 22, 2009, 01:37:23 pm »
Тъй като се наблюдава нарастване на предпочитанието към изкуствените дръвчета кажете вие кое от двете предпочитате.Аз лично съм привърженик на традициите и винаги ще избера истинската пред изкуствената елха ,защото това винаги ще ми напомня за детството и коледния дух ,пък и никое изкуствено дръвче  неможе да замени аромата на естествената елха.
В пустинята рядко се срещат жени, а у всяка жена хиляди, хиляди пустини. - Смирненски

Ако не поискаш от човек много, няма да получиш много. Макаренко

Неактивен Darla

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 1746
Re: Истинска или изкуствена елха
« Отговор #1 -: Декември 22, 2009, 01:58:05 pm »
Предпочитам истинска, но ако е засадена в саксия или на двора.
Безмисленно е всяка година да умират толкова много дръвчета за да има украса само няколко дни. Пък и ако ползваш изкуствена елха спестяваш пари и когато я махаш спестяваш чистенето от падналите, изсъхнали бодлички като при истинската.  ;)
Ако искаш жената да е ангел, създай й рай!

Неактивен barbarella

• Публикации: 1707
  • Carpe diem, baby!
« Отговор #2 -: Декември 22, 2009, 02:26:18 pm »
няма слуучай, в който да предпочета изкуственото пред истинското. (shake)
тази година съм с жива еличка в саксия /е, няма миризма, защото не е отрязана, но пък ще си взема клонки за аромат/.
хем напролет ще си я посадим /дано се хване!/
life is a struggle between good, evil and chocolate  (headbanbg)

Неактивен NS

• Публикации: 1757
  • Всеки проблем носи в ръцете си подарък за теб!
« Отговор #3 -: Декември 22, 2009, 02:29:04 pm »
предпочитам естествената,разбира се но уви от няколко години съм с една изкуствена :) просто за момента не намирам смисъл ,а и нямам голямо желание за украси и т.н. има време ще дойде ред и на естествената елха ;)за мене си ми тази ми стига
Винаги можеш да изкараш 40 души от едно село, но не можеш да изкараш селото от нито един човек!!!
http://vbox7.com/play:4359f517

Неактивен Vegal

• Публикации: 1607
  • Рейтинг: +23/-26
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #4 -: Декември 23, 2009, 09:34:03 am »
   Клонки натопени в керамични едноцветни съдове/направо са си грънци, ама големи /метнати насам натам на пода и на голямата маса.
В един друг  висок, зелен и изписан  кюп има натопени клонки от дрян.И като се върнем той е пуснал едни нежно зелени листенца и малки жълти цветове-много красиво става...

Когато  ОТВРАТЕНИТЕ си ТРЪГНАТ, остават  ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !

Ако си тръгнал на някъде, със сигурност ще стигнеш  на никъде!

Неактивен Lun

• Публикации: 2005
  • Рейтинг: +0/-12
  • Вещичката!
« Отговор #5 -: Декември 23, 2009, 09:36:34 am »
Винаги ще предпочета живо дръвче  (happy). Преди правех елхичка от клони, защото пършивите борчета и елхички, които продаваха нещо не ми се харесваха  :^). Ставаше страхотно  (happy). Признавам си, че последните 2-3 години ме домързя и украсявам изкуствена ехичка :(. В началото тя миришеше като истинска - явно нарочно я бяха третирали с някакви смоли имитацията е уникална  :). Обаче това беше само първата година - измириса се вече. Тази година се влюбих в един сребрист смърч висок около 1.20м и ..... божествено дръвче  (inlove). Обаче  (devil) гадовете твърдяха, че бил с корените си - как ще е с корените си като беше натикан в кофичка малко по-голяма от детска за игра в пясъка  (headbanbg) (headbanbg) (headbanbg). Тия луди ли са  >:). Доста мислих дали да го взема. Повече от ясно беше, че е като отрязано дърво. Накрая се отказах  :(.

Неактивен Ред

• Администратор
  • Опитен играч
  • Публикации: 885
« Отговор #6 -: Декември 28, 2009, 12:29:47 am »
Естествената елха е по-красива, но напоследък май предпочитам изкуствените. Тази година за пръв път сме с изкуствена. По-екологично е, не се убиват дървета, а и вкъщи е по-чисто. Иначе после всичко е в иглички.

Ако ще е истинска елха, да е на двора, а не отрязана, така мисля аз :)

Неактивен tristram

• Публикации: 1441
  • Рейтинг: +3/-5
  • I am what I am
    • chapter 00
« Отговор #7 -: Декември 28, 2009, 11:27:02 am »
истинска естествено! но в саксия! ;) цяла година си я гледаш на двора, и само за коледа си я прибираш вкъщи, украсяваш и т.н, и после пак на вън. до колкото знам няма нужда да я садиш поне 6/7 години, ако си с голяма саксия, а съм сигурен, че има вече и генно модифицирани борчета, които просто не стават по-големи от 1:50 примерно, и които можеш да си гледаш цял живот! :)

за съжаление, аз самият все още не съм приложил този вариант, вкъщи всяка година си купуваме одрязано дръвче, но се надявам скоро да имам възможнст да го направя.

Неактивен tuby

• Публикации: 4296
  • Рейтинг: +7/-36
« Отговор #8 -: Декември 28, 2009, 01:11:59 pm »
аз имам една изкуствена от много години. окрасявам си я с лампички и топки. яко става.
никовете на Vegal
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=764 - тук живее в панелка на 9тия етаж
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?action=profile;u=3925 - тук е 17 годишно момче от спортното в пловдив и тренира гребане

Неактивен NS

• Публикации: 1757
  • Всеки проблем носи в ръцете си подарък за теб!
« Отговор #9 -: Ноември 23, 2011, 10:59:45 am »
Времето за украса наближава. Какво ще предпочетете тази година? Аз май пак ще съм на изкуствена, но не съм сигурна още :)Тези дни съм намислила  да понакупя малко нови играчки и коледни джунджурийки. :)
Винаги можеш да изкараш 40 души от едно село, но не можеш да изкараш селото от нито един човек!!!
http://vbox7.com/play:4359f517