Автор Тема: Среднощни (чужди)мисли!  (Прочетена 18707 пъти)

Неактивен the best welder

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 1627
  • Рейтинг: +1/-1
Среднощни (чужди)мисли!
« -: Декември 03, 2009, 12:38:19 am »
Снощи както си джитках и попаднах на разни сентенции или мисли от други по умни хора ,които са успели с малко да кажат много !
Затова Ви предлагам на Почитемите "юзъри" да си споделяме неща които ни харесват но без да Ги коментираме само с емотикинките (chuckle) а и не е задължително да казвате от кой са
мдаа

аз почвам с две:

"Хората се раждат неравни - и по социално положение,и по дарби  ,и по пишки ,и по всичко... Как ще бъдат равни?Не могат да бъдат равни.Никога.Човек е създаден да се бори за хляба си за място под слънцето,за жени,за пари,за обществено положение.Кой ще победи?По -умният, по-силният,по-храбрият,по-безочливият,по-грубият,по-нахалният

"...Хубавата жена неще 3 лева,а иска минимум 3 златни наполеона или 3 жълтици...Това е българинът.Все иска да ебне без пари.Ама не дават така.Не се лъже българката.Тя винаги е по-умна от българина.Защото тя го ражда и възпитава.Тя му дава своя ум и своите навици

"...тракиецът си е тракиец.Ако търсите ценните качества на българина,господин Памукчиев, търсете ги в Тракия,а не при шопите.Елин Пелин никога не е посещавал изложби,галерии, а Яворов винаги е бил там..."

"Армията е най - висшата школа за трудолюбие.И колкото по - стегната е една армия и по - дисциплинирана , толкова по - добри работници възпитава."
"...Ето,ти победи,вземи всичко което ти е угодно и си иди с мир!"

Крум споделя с Никифор свои мисли.

Неактивен G.Zlatev

• Готин
  • Публикации: 287
  • Рейтинг: +0/-0
Re: Среднощни (чужди)мисли!
« Отговор #1 -: Декември 03, 2009, 01:02:45 am »
из мъдростите на един старшина от ВВМУ: "всичко в армията става по желание, дали по мое дали по ваше няма значение"
...
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 06:13:56 pm от инж. Златев »
умният не казва и половината от това, което знае, а простият не разбира и половината от това, за което говори

Неактивен Vegal

• Публикации: 1607
  • Рейтинг: +23/-26
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #2 -: Декември 03, 2009, 06:54:55 am »
Б Р А В О на Беста за темата....
Аз също имам свои мисли,  ама за сега ги държа в чужди глави...

Не си губете времето в ревност. Понякога ще бъдете в предна позиция, понякога ще изоставате. Надбягването е дълго и, в крайна сметка, е със самите вас. Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.

Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.

Протягайте се.

Не се чувствайте виновни ако не знаете какво искате от живота.

Най–интересните хора, които познавам са знаели на 22 години, какво искат от живота. Някой от най–интересните на 40 години - все още не знаят.

Поемайте по много калций. Бъдете внимателни с коленете си. Ще ви липсват когато си отидат.

Може би ще се ожените, може би няма. Може да имате деца, може и да нямате.

Може би сте се разведете на 40 години, може би ще празнувате 75 години сватба.

Каквото и да стане, не се поздравявайте или самообвинявайте твърде много.

Вашият избор е наполовина късмет. Както и изборът на всеки друг.

Радвайте се на тялото си. Използвайте го по всякакъв начин. Не се страхувайте от него или от това което другите мислят за него. То е най-великия инструмент, който някога сте притежавате.

Танцувайте, даже и да няма къде другаде, освен в стаята където живеете.

Четете указанията даже и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате грозни.

Опознайте родителите си. Някои ден те ще си отидат завинаги. Бъдете мили с братята и сестрите си. Те са най–добрата връзка с миналото ви и са хората, които с най–голяма вероятност ще ви останат верни и в бъдеще.
Написа- Мери Шмич, преписа   Вегаааа

ПП-4 ми се видяха твоите, бе Бест?
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 07:04:15 am от Vega »

Когато  ОТВРАТЕНИТЕ си ТРЪГНАТ, остават  ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !

Ако си тръгнал на някъде, със сигурност ще стигнеш  на никъде!

Неактивен Darla

• Публикации: 1746
« Отговор #3 -: Декември 03, 2009, 02:10:46 pm »
"НАБЛЮДАВАЙ СВОИТЕ МИСЛИ – ТЕ СТАВАТ ДУМИ. НАБЛЮДАВАЙ СВОИТЕ ДУМИ - ТЕ СТАВАТ ДЕЛА. НАБЛЮДАВАЙ ДЕЛАТА СИ – ТЕ СТАВАТ НАВИЦИ. ..."  :)

" Да прощаваш е проява на сила.
 Почерпи сила от онези, които са те наранили."

"Няма действителност, само възприятия.
 Открий филтрите, през които гледаш света. "

"Мъдър е този, който знае не много, а нужното."
                                                         Есхил
"Някои оставят нещо след себе си само когато клекнат."
"Времето разкрива всичко скрито и прикрива всичко ясно."
                                                         Софокъл
"Не можеш да промениш нещо, което не си признаваш.
 Погледни реално на себе си, на живота си и на всички, които имат връзка с него."

"Ние сами учим хората как да се отнасят към нас
Стратегия: Осъзнай, че всичко зависи от теб, вместо да се оплакваш от другите. "

"Животът е загадка!
Искаме да я разрешим. Но нямаме достатъчно време. Мистерията е вечна. Това понятие го е имало и преди, съществува и днес. Но хората уви, са подвластни на времето и неспособни да разберат вечността... "

"Животът е знание!
Учим се бързо. Прилагайки знанията си показваме, че нищо не сме научили. Уж се учим как да сложим край на страданието. Но все още продължаваме да причиняваме болка на другите. А често - и на себе си... "
  'Смисълът на живота ни е да се научим как да го живеем.
За нещастие умираме преди да сме разбрали как.
Подигравка на съдбата, си казваме тогава ние...
Но да живееш, значи да умреш.
В противен случай вместо ЖИВОТ, бихме използвали понятието ВЕЧНОСТ..."

Ако искаш жената да е ангел, създай й рай!

Неактивен AlucarD

• Готин
  • Публикации: 424
« Отговор #4 -: Декември 03, 2009, 10:24:35 pm »
Ясните очи на детето бързо се замъгляват от идеи, предразсъдъци и абстрактни понятия. Естественото, свободно същество се покрива с тежката броня на егото. И чак след години инстинктивно схващаме, че ни е било отнето някакво жизненоважно усещане за тайнство. Слънцето проблясва в клоните на боровете и в един миг на красота и непозната болка нещо пронизва сърцето ни, сякаш сме си спомнили рая. От този ден нататък… ние ставаме търсачи.

Слабите хора спят с лице в салатата. Силните – в десерта.  ;)

Вече бях научила тайната, която от дълго време се опитвах да открия-този таен детонатор взривяващ любовта.....физическото влечение.
То съвсем не се заключаваше единствено в голотата.Онова особено вълнение бе нещо много по-различно.Беше в очите.Тайната на любовта беше в очите-в начина , по който един човек гледа друг, в начина, по който очите си общуват и говорят помежду си, без устните да са помръднали....

Неактивен Backo

• Публикации: 1213
  • Само ако искам !
« Отговор #5 -: Декември 03, 2009, 11:02:52 pm »

"Смисълът на живота е да се развиваме."

" Най-лошото, което може да ми се случи, е да бъда като всички останали. Ненавиждам това."

Арнолд Шварценегер

Ето още нещо от него, което също ми допада...
 " Смятам, че сватбите между гейове трябва да бъдат между мъж и жена."

Неактивен barbarella

• Публикации: 1707
  • Carpe diem, baby!
« Отговор #6 -: Декември 03, 2009, 11:26:49 pm »
ааахахахах.... е, не мога да не споделя и тук:

"по-добре да гледаш в Google Earth къде си се напил, отколкото да гледаш в YouTube как."
и
"когато на хубав човек му е кофти, това е блус. а когато на кофти човек му е хубаво, това е чалга"
и още
"мивката в кухнята е огледалото на всяка домакиня." WS Teleshop  (chuckle)
« Последна редакция: Декември 03, 2009, 11:45:30 pm от barbarella »
life is a struggle between good, evil and chocolate  (headbanbg)

Неактивен Vegal

• Публикации: 1607
  • Рейтинг: +23/-26
  • Кат ми пееш , пенкелеР..кой ли ми та слуша!
« Отговор #7 -: Декември 04, 2009, 09:30:44 am »
Е К Л Е З И А С Т-всичко, целия  ни живот-времето  и важните неща е него, казано в 10 реда....

Всичко си има време, време има за всяка работа под небето: време да се родиш, и време да умреш; време да садиш, и време да изкорениш насаденото; време да убиваш, и време да лекуваш; време да събаряш, и време да съграждаш; време да плачеш, и време да се смееш; време да тъгуваш, и време да играеш; време да разхвърляш камъни, и време да събираш камъни; време да прегръщаш и време да избягваш прегръдки; време да търсиш, и време да губиш; време да къташ, и време да пилееш; време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш, и време да говориш; време да обичаш, и време да мразиш; време за война, и време за мир.

Когато  ОТВРАТЕНИТЕ си ТРЪГНАТ, остават  ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !

Ако си тръгнал на някъде, със сигурност ще стигнеш  на никъде!

Неактивен the best welder

• Публикации: 1627
  • Рейтинг: +1/-1
« Отговор #8 -: Декември 04, 2009, 09:52:41 am »
Ммого добре започнахте :Pрадвам се че Ви е интересно!имам едно предложение да Ги ограничим до две мисли както каза и Вега че съм се увлякъл за да можем да ги осмислями (chuckle) щото като прикопираме една две стрници ги четем с "педя" както правя аз с дългите постове!хехехе

1.Твоят брат е бродеща звезда, изгубила светлината си.
Приближи се към него в светлината на духа
и съживи силата му,
както факелът предава огъня на друг факел.
Научи се да придаваш движение на любовта.

2.Угаси в себе си омразата и страха, които ти пречат
да напредваш свободно към себе си и към другите.
из книгата на Ж. П. Бур Мъдростта на северноамериканските индианци

"...Ето,ти победи,вземи всичко което ти е угодно и си иди с мир!"

Крум споделя с Никифор свои мисли.

Неактивен NS

• Публикации: 1757
  • Всеки проблем носи в ръцете си подарък за теб!
« Отговор #9 -: Декември 04, 2009, 09:57:01 am »
“В България, ако се роди гений то той ще бъде гений на завистта” Елин Пелин

"Почти всички човешки проблеми са били свързани с това, кое е Добро и кое е Зло. Почти всеки твърди, че знае какво е добро и зло. И няма значение дали става въпрос за религия, отношения, действия или цялостна философия на даден човек - винаги ще се намери някой, който да му каже "Грешиш. Това, което правиш не е добро! Помисли си! Поправи се!"..

Съумееш ли да изпълзиш от бездната на агонията и отчаянието, и вече стъпил на крака, просто да забравиш и да заличиш спомена за източника на твоето нещастие - тогава убедена съм, имаш добър шанс да успееш.

Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи.   Джон Максуел

Не очаквай много от огъня, който всичко изгаря.
       Не очаквай много от богатството, където всичко се  изгубва.
       Не очаквай много от деня, когато Слънцето залязва.
       Не съжалявай за това, което помниш.
       Не се спирай да преброяваш прашинките по пътя.
       Не търси доброто, което съблазнява - то не е за тебе.
Помни: ти не си пратен в света да разрешаваш всички противоречия, а си пратен да живееш. Ако научиш това, ти ще придобиеш много, а ако не научиш това, още много има да учиш.

Винаги можеш да изкараш 40 души от едно село, но не можеш да изкараш селото от нито един човек!!!
http://vbox7.com/play:4359f517