Анкета

ЗА или ПРОТИВ БРАКА?

Твърдо ЗА
14 (70%)
Твърдо ПРОТИВ
2 (10%)
Не знам още
0 (0%)
Против, но съм склонен/а да променя решението си
1 (5%)
Все ми е едно, важното е да сме заедно
3 (15%)
Само ако имаме бебе
0 (0%)
Никога, ще избягам
0 (0%)

Общ брой гласове: 20

Гласуването приключено: Май 28, 2010, 03:55:16 pm

Автор Тема: Всичко за сватбата и неините плюсове и минуси.  (Прочетена 2391 пъти)

Неактивен Darla

• Майстор на вербалната шпага
  • Публикации: 1746
  • Рейтинг: +0/-0
И така, тъй като скоро ще ходя на сватба на една приятелка (poolparty), а не съм подготвена за случая,...е може да се каже, че не съм ходила от дете, което значи че почти нищичко не помня. За това искам да ми споделите (ако е възможно, разбира се :P) тези, които са ходили скоро на такова тържество или пък са го преживяли вече. Какво подарихте на младоженците (мен ме терзае този въпрос, какво да купя, като нямам много пари, пък искам и да е нещо което да е индивидуално, да не ми се повтаря с другите гости)?  :)
  Какви са сега обичайте? Има разни интересни ритуали на самата сватба, които всеки си ги интерпретира по негов си начин, все съм чувала различни версий на тези забавни традиций (пък и на мен ще са ми полезни да ги науча, един ден....знам ли, може и на мен да ми дойдат до главата тези неща  и да се чудя какво да правя  :@(happyflo) ).
  Общо взето кажете всичко което знаете. А на тези, които не им се нрави идеята за брака и сватбата, да споделят и тяхното становище. Какво ги кара да мислят, че е по-добре да живеят без брак и на какво пречи той.
Ако искаш жената да е ангел, създай й рай!

Неактивен the best welder

• Публикации: 1627
И така, тъй като скоро ще ходя на сватба на една приятелка (poolparty), а не съм подготвена за случая,... Какво подарихте на младоженците (мен ме терзае този въпрос, какво да купя,
Подари им пари в един плик(аз се радвах най много на тия подаръци)щото могат да идат сватбено пътешествие,което не се забравя цял живот!
Пък прахосмукачки,гоблени,кавьорчета и тям подобни хич не ми ги фали! (chuckle)
"...Ето,ти победи,вземи всичко което ти е угодно и си иди с мир!"

Крум споделя с Никифор свои мисли.

Неактивен jessie_j

• Глобален Модератор
  • Опитен играч
  • Публикации: 909
  • http://www.bgkoleda.bg
И аз съм за плик с пари, колкото и гадно да звучи. Иначе потърси хубава картичка с готино послание. Можеш в някой магазин за опаковане на подаръци или пък да купиш от някой сватбен магазин покана, която по прилича на картичка.
А иначе за сватби мога да изпиша цяла тема сама... слабост са ми :)
Хората, които не обичат котки, явно са били мишки в миналия си живот.

Неактивен belos

• Публикации: 1770
  • Рейтинг: +0/-1
   Ето още един превържаник да се подарят пари - аз.  :) Защо пари ли? Ами защото са мулти,, мега, гига функционални. Те имат магическата способност да се превръщат във всякакви подаръци.  :)
   А относно посудата и там тоновете безполезни вещи, с кои ще бъдат затрупани младоженците е отделен въпрос. Но повечето хора отказват да раберат, че на никой не му трябват 3 фритюрника, 2 микровълнови печки, 20 сервиза за кафе, 5 комплекте вилици и лъжици, 8 черпака и около 11 тиджери под налягане  :D. Ако ще подаряваш картина примерно, но само ако младоженците харесват изкуството, щото в противен случай тя ще събира прах в някой килер примерно, е хубаво да е малко по-скъпичка над 200 лв примерно, щото хубавата картина не е само картината, а и рамката, а хубавите рамки са си пари.

ПП: Аз също не съм ходил на сватба от дете  :D
Прецака ми се подписа!

Неактивен Lun

• Публикации: 2005
  • Рейтинг: +0/-2
  • Вещичката!
 :) Аз пък през последните 6 години бях на около 10-на сватби  ;). Даже на 14.06 пак съм на сватба. За всяка сватба съм подхождала съвсем различно с подаръците в зависимост от младоженците и техните нужди и разбирания. Тъй като мразя да давам парички в пликче, защото мисля, че е някак безпаметно, но се е случвало да получавам изрични инструкции това да дам, съм добавяла от себе си кристална рамка за снимка - малък, различен и запомнящ се подарък  ;). Признавам после с радост съм виждала там да стои някоя от най-хубавите снимки на младоженците. Иначе съм била и кума и там историята е съвсем друга  (chuckle), ако нямаш пари не се захващай с кумуване  (chuckle). На последните сватби, които бях беше най-готино, защото вече децата поумняха и си бяха направили листа с подаръци в няколко магазина. Ей така трябва да се прави ако някой ме пита  (happy). Лесно, удобно и практично  ;).

Неактивен the best welder

• Публикации: 1627
  На последните сватби, които бях беше най-готино, защото вече децата поумняха и си бяха направили листа с подаръци в няколко магазина. Ей така трябва да се прави ако някой ме пита  (happy). Лесно, удобно и практично  ;).
Да и аз достигнах до този извод,поумняли са и са по практични !
Да грозно е тва с плика -така даваш парите и ставаш анонимен в правилното им изразходване от младоженците!
Но си мисля ,че това с със списъка също е ... ... я си представи ,че ми се падне примерно "красива картина"или "удобен сушоар" (chuckle)
Не знам ,аз нямам толкова голям опит сватбапосещенията (rofl) (rofl) (rofl)
"...Ето,ти победи,вземи всичко което ти е угодно и си иди с мир!"

Крум споделя с Никифор свои мисли.

Неактивен ОмМм

• Опитен играч
  • Публикации: 557
 :) :) :)На последната сватба  на която бях сама подарих
,,България в 3д,, това е фотоалбум с най-известните места, които ако човек е българин знае и почита, с надпис-Да ги посетят всичките до едно , като са все така влюбени и щастливи.
А когато сме били на сватба с нашите-те дават пликче...
Този подарък струва около 30 лв,а ето и пожелания от които можеш са си избереш подходящо, ако не си измислиш сама...
http://pojelaniq-svatba.spomenibg.com/pojelaniq/

Неактивен Darla

• Публикации: 1746
 :o Леле Лунче 10 сватби? А пък аз си мислех, че хората вече все по-рядко се решават на това. Може би моето обкръжение е с такова мислене и затова се учудвам така, но явно всичко си е наред при другите.  :)
  За пликчето с пари и аз съм мислила, но като че ли не е добра идея. Колко да пусна в това пликче, май и 100лв. са ми много. :( Или пък мисля да говоря с компанията и да се наговорим да им съберем една солидна сумичка, и разни скромни подаръци.
    (poolparty) (poolparty) Разкажете ми какво знаете за обичайте и как се изпълняват. Имаше един за някакво менче, пълно с вода и някакви цветя, което се рита от булката и незнам за какво се правеше това.... :^) (chuckle), гледала съм в някои филми,(не знам дали това се практикува в нашата страна) че се се подаряват някакви подаръци, преди сватбата, нещо старо, нещо на заем, нещо ново и другото незнам какво беше.  :D
  Най-добре вие да кажете, че аз нищо не знам и да не говоря глупости.  :P (poolparty)
Ако искаш жената да е ангел, създай й рай!

Неактивен Lun

• Публикации: 2005
  • Рейтинг: +0/-2
  • Вещичката!
:o Леле Лунче 10 сватби? А пък аз си мислех, че хората вече все по-рядко се решават на това. Може би моето обкръжение е с такова мислене и затова се учудвам така, но явно всичко си е наред при другите.  :)

:D :D :D Аз само ходя на сватбите, на които ме канят. Не ми се налага да знам другите какво решават и дали това е наред  (chuckle). Иначе има всякакви обичаи. При по-пищно организираните сватби само огнехвъргачи май нямаше  :D. Някои си поръчват направо трупи с разни изпълнители. Обичаите са много и се интерпретират по най-различни начини. Не ти се налага да ги знаеш, гледаш и правиш като другите - те повечето не ги знаят, но все има някой вездесъщ дето повежда хорото, стадото и т.н. А да не е лошо да имаш в себе си добро количество дребни пари. Свързано е с някои обичаи не знам на каква сватба ще си, но има някои обичаи, които поглъщат огромно количество пари, затова е добре да имаш дребни  ;).

Иначе да ти кажа на ушенце най-близките ми приятели гледат на сватбата като на ужасяващ панаир, а брака ... е много разтеглива ще стане темата тук пък и помня, че някъде другаде писахме брисахме по този въпрос  ;).

Неактивен barbarella

• Публикации: 1707
  • Carpe diem, baby!
това е за булката, дарле.
по хАмерикаски трябва да е облечена с нещо старо, нещо ново, нещо синьо и нещо назаем.
понашему вярно имаше нещо с менче - май като излиза от дома си, булката /уж се спъва/ ритва едно менче с вода.
имаше и едно огледало май, което най-добрата й приятелка подаваше, за да се огледа... това го помня, защото на сватбата на една приятелка, тази която трябваше да й подаде огледалото, докато я чакаше го изтърва и то се счупи... шок и ужас!
защо се правят тези неща и какво означават, не мога да ти кажа...
май всяка област си има различни обичаи.
за подаръка - ако подходиш индивидуално, мисля това на ангелчето е добра идея. иначе, по-добре се съберете заедно приятели и действайте. хубаво ще е, ако има списък. или, ако ще купувате нещо, уговорете да може да се смени после. и все пак, май парите са добро решение - естествено не анонимно, в плик, с хубава картичка и хубаво пожелание...
аз нямам много опит в сватбите, все пак. предпочитам веселата част.

п.п. слушай лунчето, тя определено има опит! - добре е да имаш дребни  ;)
« Последна редакция: Юни 03, 2009, 02:03:14 pm от barbarella »
life is a struggle between good, evil and chocolate  (headbanbg)