:)3 стъпки за мазна кожа/кожата като тъкан е еднаква -няма мъжка и женска/
1-измий лицето с мек сапун и вода.
2-clean&clear-facial scrub-на Джонсън/има всякави марки на пазара-аз имам вяра на джонсън продуктите,защото те имат страхотни серии за деца/-синя туба с драскащи частиции отваря порите,излющва повърхностните умрели клетки и натрупаните замърсявания. Търкай енергично
3-изплакни и след това тоник със спирт.
жените използват и някой домашни неща-лимонов сок,белтък от яйце-стягат и изсушават кожата
желая ти успех,а успеха е равнозначен с търпение и упоритост....
Абсолютни глупости !
Сори пич,обаче не си запознат изобщо и даваш много некомпетентни съвети .
Първо , мъжката кожа се отличава с това ,че с доста по груба повърхност, хормоните на мъжете са в много пъти повече,от тези на жените, мъжката кожа е по мазна и по плътна,с по разширени пори ... мисля,че няма смисъл ,да изброявам и редица други факти за това,че мъжката кожа е дост по различна от тази на дамите и се нуждае от специализирана козметика ,преднзначена за мъже !!!
Съвета,който си дал ,да се обтрива лицето с тоник и със спирт е доста грешен. няма значение от типа кожа,спирт не се препоръчва ,нито за мазна кожа,нито за акне и пъпки , нито за чуствителна ,нито за суха или нормална !!!
ще ти дам пример,че ако имаш мазна или смесена кожа и я обтриваш редовно със спирт,защото някой като теб ти е дал съвет,че ще се отървеш от акнето или петната , то в следствие на редовното обтриване със спирт,кожата се омазнява още повече.Научно доказано е ,и има редица факти, с който ти препоръчвам да се запознаш.
Най-доброто решение за тези , който искат да се грижат за своята кожа ,е това да си вземат козметика,спецдиално предназначена за мъжка кожа.Стъпките са 3 - измиване с измиващ гел ,тонизиране с тоник за лице (който в никакъв случай не садържа спирт и алкохол ,защото след бръснене това дразни ммного кожата (ще го прочетете на листовката.Тоникът се изпозлва за да освежи кожата, да я направи по плътна и гладка и да намали размера на порите ,за да остане кожата гладка и равна.) и трето ,но не по важност е хидратиращия крем за лице, който може да се използва веднага след бръснене.Мъжките кремове са направени така ,че да не лепкат ,да попиват моемнтално!!! и да имат мирис на мъжки парфюм.Препоръчително е кръмът ,който си купувате да има слънцезащитен фактор най-малко 15 !!! НЯма да сигубя времето да обяснвам защо,в интернет има предостатъчно статии за това .Веднъж в седмицата ,кожата трябва да се ексфолира с ексфолиращ гел или скраб за лице. мъжките козметични брандове ,предлагат доста голям избор от този продукт и не само.
Като за край ,ще ви предложа козметика ,от която аз съм доволен и използвам пвоече от година вече.Козметиката ,която ползвам се казва Клиник (Clinique ) и имат невероятни мъжки продъкти както и система 3 steps (3 СТЪПКИ ) за почистване на кожата на лицето - сапун или измиващ гел , тоник ,ексфолиант за мъжка кожа и крем за лице . Имат кремове за бръчки и за ред други неша . Аь изпозлвам крем със слънцезащитен фактор 21 , сапунът за измиване , който никак не ми изсушава кожата и тоник за лице, който свива поричките и тонизира кожата.Винаги преди да си вземете какъвто и да е било продукт на тази марка, в магазина косултантката ще ви направи тест за това, какъв тип е вашата кожа ои ще ви консултира какви продукти са подходящи за вас.Навсякъде по света ,тази козметика е класифицирана ,а мъжката серия е предпочитана от редица звезди и не само... 80 процента от мъжете по света,който се грижат за кожата си , използват именно тази козметична линия на Клиник . В българия също се прелдага в Бюти зоната ,а и в магазина на Клиник ,който се намира на бул.Витоша .
Цените са средни ,но неможе да се прави сравнение с качествоо и другите марки , който предлагат мъжка козметика.