AlucarD
Готин

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 126
-Получени: 233
|
 |
« Отговор #20 -: Декември 05, 2008, 09:01:28 » |
|
 Благодаря за жеста, но не се чувствам днес в кондиция да мисля дори....  За да не бавя играта предоставям реда си на Luna 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lun
Майстор на вербалната шпага

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 685
-Получени: 879
Вещичката!
|
 |
« Отговор #21 -: Декември 05, 2008, 01:28:30 » |
|
 Как така все става, че накрая след някоя моя шега аз съм на ред???!!! И аз нещо не съм в муза и не мога да измисля много интересен въпрос. Днес чух нещо може е подходящо да го завъртим тук  . От къде идва идеята за празнуване на 8-ми декември? Какво според вас студенти се празнува? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
the best welder

Неактивен
Благодарности
-Дадени: 375
-Получени: 422
|
 |
« Отговор #22 -: Декември 06, 2008, 12:44:57 » |
|
 Как така все става, че накрая след някоя моя шега аз съм на ред???!!! Шегаджийка  ти само кат си мръднеш кутрето и ... готовоо Студентският празник се чества в България от 1903 г. по повод на 15-годишния юбилей на Софийския университет. Датата става празник за всички студенти в страната. Решението за това е взето от Академичния съвет на университета на 30 ноември 1902 г. студентите , които “празнуват с оргии, улични танци и безсрамно играят на зарове и други хазартни игри в Божиите храмове и на олтарите”.
|
|
|
|
|
Активен
|
"...Ето,ти победи,вземи всичко което ти е угодно и си иди с мир!"
Крум споделя с Никифор свои мисли.
|
|
|
Lun

Неактивен
Благодарности
Вещичката!
|
 |
« Отговор #23 -: Декември 06, 2008, 11:03:56 » |
|
Шегаджийка  ти само кат си мръднеш кутрето и ... готовоо Да бе да - сега шавам с кутрето и нихт  . Общо взето това е единият повод има и още един. И защо ти точно отговори на този въпрос?! Алооооооо студентите защо празнувате?! Ще ви простя, че вие не отговаряте само ако се оправдаете с вече започнало парти, купон и запиване!  the best welder ти си.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
the best welder

Неактивен
Благодарности
|
 |
« Отговор #24 -: Декември 06, 2008, 05:51:16 » |
|
Общо взето това е единият повод има и още един. И защо ти точно отговори на този въпрос?!
Лунчето,направо ме направи нещастен с тва изказване  как можа да го кажеш  ми и аз съм човек все пак! Ти ако знаеш колко 8 декемрврици съм изпразнувал,нищо ,че съм просТ и не съм завършил Алма Матеер!!! А бе кво значи Алма Маат-ер? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lun

Неактивен
Благодарности
Вещичката!
|
 |
« Отговор #25 -: Декември 06, 2008, 06:14:45 » |
|
Лунчето,направо ме направи нещастен с тва изказване  как можа да го кажеш  ми и аз съм човек все пак! Ти ако знаеш колко 8 декемрврици съм изпразнувал,нищо ,че съм просТ и не съм завършил Алма Матеер!!! А бе кво значи Алма Маат-ер?   the best welder не си ме разбрал правилно! Имах предвид, че текущ студент би следвало да отговори. Нали те ще празнуват сега. Как така реши, че знам какво си или не си завършил  . Моля те, няма такова нещо  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
the best welder

Неактивен
Благодарности
|
 |
« Отговор #26 -: Декември 07, 2008, 12:02:15 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lun

Неактивен
Благодарности
Вещичката!
|
 |
« Отговор #27 -: Декември 09, 2008, 02:31:31 » |
|
А бе кво значи Алма Маат-ер?
the best welder надявам се, че това ти беше въпроса. Имам чувството, че се загуби между нашите глупости  . Ако все пак това е въпроса: Алма Матер идва от латинският и означава "Хранещата майка". Използвано е в Древен Рим за име на Божията майка и в християнската религия като име за Дева Мария. В днешно време се използва като синоним на университет и колеж.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
the best welder

Неактивен
Благодарности
|
 |
« Отговор #28 -: Декември 11, 2008, 04:38:44 » |
|
Направо съм забравил!!!Малии  Да ти си Лунчето!мого знайш АЛМА МАТЕР - лат. alma mater ‘майка хранителка’ от прил. almus ‘хранещ, хранителен’ от гл. alo ‘храня, отхранвам; поддържам’ и същ. mater ‘майка’ – образно название на университетите, колежите и други образователни институции, което определя ролята им по отношение на техните възпитаници (виж алумни). Изразът е заимстван от мотото („Alma mater studiōrum”- „Майка хранителка със знания”) на най-стария университет в Европа – Болонския, основан през 1088 г. В Древния Рим така е наричана богинята Церера и други богини, а през Средновековието Света Богородица.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Lun

Неактивен
Благодарности
Вещичката!
|
 |
« Отговор #29 -: Декември 11, 2008, 10:19:51 » |
|
Той е граф, германски благородник, занимава се с конструирането и изпитването на .............(едни много големи полезни машини). Освен това създава първата в света .............. компания. И всичко това около началото на 20-ти век. А да машините, които създава носят неговото име.
Кой е той и какво конструира?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|